Ana SayfaKimdirMir Yusuf Kimdir?

İlgili Postlar

Mir Yusuf Kimdir?

Azerbeycan Süperstar’ı Mir Yusuf Kimdir? Mir Yusuf ne zaman doğdu? Mir Yusuf nerede doğdu? Mir Yusuf kaç yaşında? Mir Yusuf aslen nereli? Mir Yusuf albümleri neler? Mir Yusuf burcu ne? Mir Yusuf hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında…

Mir Yusuf ne zaman doğdu? Mir Yusuf nerede doğdu? Mir Yusuf kaç yaşında? Mir Yusuf aslen nereli? Mir Yusuf albümleri neler? Mir Yusuf burcu ne?

Mir Yusuf 27 Ekim 1977 tarihinde Bakü’de doğmuştur ve terazi burcudur.

Mir Yusuf Kimdir?

27 Ekim 1977 tarihinde Bakü’de doğan şarkıcının bir abisi ve bir kız kardeşi vardır. Küçük yaşlarda Amerika’ya giden şarkıcı garsonluk ve bulaşıkçılık yaptığı zor bir dönemden geçti. Bu sıralarda Amerika’da olan yakın arkadaşı Teymur Nuriyev tarafından desteklendi.

Müzik kariyerine 1996 yılında ” Mill ” grubunun bir üyesi olarak başladı. Bu grup birbirini daha önceden tanıyan bir grup arkadaştı. Mill grubunun yapımcısı Emin Efendi ve daha sonra solo kariyerine başlayan Mir Yusuf’tur. Mill grubu bir çok halk şarkılarını ve çocuk şarkılarını yeniden yorumladı. 

Mir Yusuf Amerika’da yaşarken 2005 yılında solo kariyerine başlamaya karar verdi. İlk albümü Avara, Everrock Records’ta kaydedildi.Bakü’ye dönüşünden bu yana hayatında meydana gelen değişiklikler, Miri Yusif’in tam iki yıl süren Karma albümünün başlangıcı oldu. 1 Aralık 2010’da SS Prodüksiyon sunuldu. “Karma” albümünün sunumuna Miri Yusif’in kısa bir solo konseri eşlik etti. Bu, büyük sahnede bir konsere giden ilk adımdı.

Yeni single “I’m Nobody”, Miri Yusif’in felsefi arayışının ilk sonuçlarından biriydi. Mir Yusuf’un müzik ve sözlerinin yer aldığı parça, Eylül 2011’de sadece internet üzerinden yayınlanan “KARVAN EP” albümüne dahil edildi. Albüm, Mir Yusuf’un hem doğu hem de batı kalorilerini birleştiren ilk EP albümüdür. Bu albümdeki “Senden Olmaz” şarkısı 2011 yılında “Yılın Hit Şarkısı” ödülüne layık görüldü. Aynı yılın 15 Ekim günü, aynı isimli şarkının canlı enstrümanlar ile ilk kulüp konseri Eleven kulübünde gerçekleşti.

Mir Yusuf dördüncü albümü Nirvana 2012’de yayınlandı. Albümün müzik yapımcısı Emin Karimi’dir. Albümde İsa Malikov’un bestelediği ve Nigar Jamal ile düet yaptığı “Gal” adlı parçanın klibi, YouTube kanalına yüklendiği ilk gün 40.000 izlenme ile 2012 yılına kadar Azerbaycan müziği dünyasında rekor bir rekora ulaştı. Nirvana, albümdeki tüm şarkılara canlı müzik enstrümanlarının eşlik etmesi ile önceki albümlerden farklıydı.

Albüm, Mir Yusuf’un çocukken çektiği resimler kullanılarak tasarlandı. Merakla beklenen “Letter” adlı şarkı, Ağustos ayında bir müzik videosuyla birlikte internette yayınlandı ve birçok kişinin sevgisini kazandı. Bu nedenle bu şarkı 2012’de Mir Yusuf’a “Onur Kararnamesi” ödülünü kazandı. 2013’ün ilk aylarında Mir Yusuf’un müzikleri ve sözleri, Mir Yusuf’un single’ı “I’m the Wind” internette ve radyoda yayınlandı. Kısa zamana rağmen şarkı hayranlar arasında büyük beğeni topladı.

8 Mart arifesinde “Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Mir Yusuf Eleven, “ilk akustik”  konser olan kulüpte kadınlara müzikal hediyesini başarıyla verdi. Konserde tüm şarkılar akustik ve bas gitar ve vurmalı çalgılar yardımıyla seslendirildi. Bu popüler konser 15 Mart’ta aynı mekanda çok sayıda istek dikkate alınarak tekrarlandı.

Son olarak, Mir Yusuf’un uzun zamandır beklenen büyük konseri 28 Haziran’da Yeşil Tiyatro’da seyirciyi bir araya getirdi. Yaklaşık 3 saat süren konsere yaklaşık 2.000 seyirci katıldı. 2013 yılının sonlarına doğru “Beyaz Karga” albümü Haydar Aliyev Sarayı’nda canlı bir konser ile dinleyicilere sunuldu. Albümün müzik yapımcısı “Nirvana” da olduğu gibi Emin Karimi’dir. Albümde ” Sokaklara su serptim ” retro şarkılardan biri de dahil olmak üzere bir dizi yeni beste yer aldı.“Mugam ve kaya ile sentezlenerek bambaşka bir şekilde icra edildi.

Ayrıca albümde yer alan “Two Native People” adlı şarkı da “Yılın Şarkısı” ödülünü kazandı. 13 ve 14 Haziran 2014 tarihlerinde Green Theatre’da “En Büyük Yaz” konseri gerçekleşti. İki gün süren solo konsere 4.000’den fazla kişi katıldı. 1 Mart 2017’de Elektra Events Hall’da “Doğum Günü” adlı canlı bir solo konser verildi ve tüm Mir Yusuf hayranları konsere akın etti. 

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler