Ana SayfaDizilerMilyonluk diziler artık o kanalda olmayacak!

İlgili Postlar

Milyonluk diziler artık o kanalda olmayacak!

Son dönemlerde büyük umutlarla ekranlara taşınan milyonluk dizilere karşı ilk tepki geldi. İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler.

Türkiye’de milyon dolarlık diziler büyük maliyetlerle ekranlara getirilse de beklentilerin karşılanmaması halinde hem kanal yönetimi hem de yapımcılar için büyük bir zarar yaratıyordu. Bu durum sonrasında özellikle gelecek sezondan itibaren yayın programlarının değişeceği yönünde öne sürülen iddiaların gerçek olacağı görüldü. Öyle ki bu konuda ilk adım Kanal D’den geldi. Kanal D yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamada gelecek sezondan itibaren kanalda milyonluk projelerin yer almayacağı belirtildi.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dönüm noktası oldu

Kanal D yönetimi tarafından bu kararın alınmasındaki en önemli etken Mehmed Bir Cihan Fatihi oldu. Öyle ki büyük umutların bağlandığı dizi için yüksek maliyetler karşılandı. Fakat dizinin yayın hayatına başlamasının ardından çok kısa süre içerisinde reytingleri istenilen şekilde olmaması dizinin yayın hayatına veda etmesine neden oldu. Bu olay sonrasında yeni dönemde değişikliklerin olmasına kesin gözüyle bakılırken Doğan Medya Grubu’nun Demirören Medya Grubu’na satılması ile birlikte bu değişim hızlandı. Kanal D Genel Müdürü olan ve yönetime geçen Murat Saygı, yeni dönem ile ilgili yaptığı açıklamasında bundan sonraki süre içerisinde Kanal D’de çok büyük prodüksiyonların yer almayacağını söyledi.

800 bin liralık üst limit geliyor

Konuyla ilgili çok net açıklamalarda bulunan Saygı, 800 bin liralık üst limitin doğru olduğunu söyledi. Kanallarda şu an için reklamlardan alınan ücretlerle dizilere yapılan yatırımlar arasında büyük farkın olduğunu söyleyen Saygı, bu durumun dengelenmesi adına böyle bir kararın alındığını söyledi.

“Menajerler kazanıyor”

Şu andaki sistemde kazananların en çok menajer ve oyuncular olduğunu söyleyen Saygı, “Yüksek maliyetler yüzünden televizyonlar zarar ediyor da yapımcılar para mı kazanıyor, hayır. Para kazananlar sadece menajerler ve oyuncular. Çok büyük paralar kazanıyorlar. Oyuncuların kazandığı paralar Hollywood fiyatlarına çıkmış. Ben diyorum ki, bu sektörde bu kanallar yaşamazsa, yapımcılar da yaşayamaz, oyuncular da yaşayamaz.” dedi. Murat Saygı yaptığı açıklamasında aynı zamanda oyunculardan da bir hamle beklediğini ve fedakarlık yapmaları gerektiğini belirtti.

Stüdyo programlar geliyor

Saygı yaptığı açıklamasında stüdyo program için 2 farklı anlaşmanın yapıldığını söyledi. Arka Sokaklar’ın gelecek sezon da ekranlarda olacağını söyleyen Genel Müdür, bu dizinin yanında 3-4 tane daha dizi ile birlikte dönemin geçileceğini ve kalan sürelerin de farklı formattaki programlarla doldurulacağını belirtti.

Seneye hangi diziler final yapıyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler