Ana SayfaKimdirMerve Aydın Kimdir?

İlgili Postlar

Merve Aydın Kimdir?

Başarılıyla herkesin takdirini kazanan Merve Aydın kimdir? Survivor’daki hırsı ve başarısıyla aklımıza kazınan Merve Aydın aslen nerelidir?

Bugün Doğan Ünlüler

Merve Aydın Kimdir? Merve Aydın kaç yaşında? Merve Aydın aslen nerelidir? Merve Aydın hangi burç?

17 Mart 1990 İstanbul doğumlu Merve Aydın, aslen Ordulu’dur. 39 yaşındaki atletik ünlü balık burcudur.

Merve Aydın Kimdir?

17 Mart 1990 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası Ufuk Aydın Ordu Mesudiyeli, Annesi Nilgün Aydın Bulgaristan göçmenidir.Tek Kardeşi olan ve Survivor’da ada yaşantısı boyunca sürekli adını andığı Ufukcan ise Demir İnşaat Büyükçekmece Spor Kulübü’nde basketbolcudur. Merve Aydın Özel Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. Öğrenimine Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünde devam etmektedir.

Atletizme 14 yaşında Ortaokuldayken Süreyya Ayhan’dan etkilenerek adım attı. Daha sonra Atletizme Lisanslı olarak Enka Spor Kulübünde devam etti. Spora başladıktan 3 ay sonra 2004 yılında Türkiye şampiyonasında yarıştı, 800 metreyi 2:09 saniyede koşarak Türkiye şampiyonu oldu. Böylece
barajı geçerek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmış oldu.

Dünya şampiyonasına katılmadan önce 2006 yılında Şengül Torbalı’ya ait 800 metre Yıldızlar
Türkiye rekorunu 2:07.10 salisede bitirerek yeni rekorun sahibi oldu.2008 yılında Trabzon’da düzenlenen Karadeniz oyunlarında 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. 2008 yılında Polonya’da yapılan Dünya Gençler Atletizm Şampiyonasında 800 metreyi 2:00.92 salisede koşarak Dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.2011’de İzmir’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu 4×400 metre bayrak yarışında 3:29.40 saliselik skorla altın madalya kazandı.

2011 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda 800 metrede Milli Atlet’imiz 2:00.46 saliselik skorla ikinci oldu. Birinci olan Rus Atlet Yelena Arzkhakova’nın doping yaptığı ortaya çıkınca altın madalya kendisinden alınıp Merve Aydın’a verildi. 2011 yılında Çin’de düzenlenen dünya üniversite yaz oyunlarında 4×400 metre bayrak yarışında 3:30.14 saliselik dereceyle gümüş madalya kazandı.

2012 yılında Londra Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 800 metrede 2.seride lider durumdayken ayağından (asil tendonu) sakatlanarak 3:24:35 salisede yarışmayı sonuncu olarak gözyaşları içinde tamamladı. Sakatlandığı halde yarışmayı acı içinde bitirmesi sonucu 80.000 kişi tarafından ayakta alkışlandı. Bunun sonucunda İngiliz Times gazetesi tarafından olimpiyat ruhunu yansıtan sporcu seçildi.Sakatlığı sürecinde federasyondan destek gelmeyince 2013 yılında Enka Spor Kulübünden ayrıldı. Evini satıp kendi imkânlarıyla tedavi oldu. Ardından yarışmalara hazırlanmaya devam etti.

Daha sonra Galatasaray kulübünden teklif alan Merve Aydın kulübün atletizm sporcusu oldu. Ancak yaşadığı bazı prosedürel sorunlar yüzünden anlaşması feshedildi. Bu süreçte İzinsiz yurt dışına çıktığı öne
sürülerek federasyon tarafından 15 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Bu yaşadığı sorunlar yüzünden spor hayatına mecburi olarak ara verdi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler