Ana SayfaYaşamSağlıkMeme Küçültme Estetiği Neden Uygulanır?

İlgili Postlar

Meme Küçültme Estetiği Neden Uygulanır?

Meme küçültme estetiği ameliyatı meme büyütme estetiği ameliyatı ile birlikte en sık uygulanan meme estetiği cerrahi prosedürleri arasında yer alır. Meme küçültme estetiği hastaların estetik görünümlerinin iyileştirilmesinin yanı sıra memelerinin büyüklüğünden kaynaklanan bazı sağlık sorunlarının giderilmesi için de uygulanabilir. Meme boyutunun normalden büyük olması göğüslerin altında aşırı terlemeye ve pişiğe neden olabildiği gibi kronik sırt ve bel ağrılarına da yol açabilir. Bunlar kadınlarda fizyolojik sorunlar yarattığı gibi memelerin boyutu psikolojik açıdan da öz güven kaybı gibi sorunlara neden olabilir. Bu tür durumlarda meme küçültme hem estetik açıdan hem de sağlık açısından bir gereklilik haline gelebilir.  

Meme küçültme estetiği genellikle meme dikleştirme estetiği ile kombine uygulanır. Normalden fazla büyüklüğe sahip olan memelerin içerisindeki fazla dokular ve yağlar alınır. Bu şekilde memeler küçültülür ve yeniden şekillendirilir. 

Meme küçültme estetiği genellikle meme gelişiminin tamamlandığı 18 yaşından sonra uygulanır. Bununla birlikte meme boyutunun hastanın yaşam konforunda ciddi sıkıntılara neden olduğu durumlarda ailenin onayı ve kişi özelinde yapılan değerlendirme ile birlikte daha erken yaşlarda da meme küçültme estetiği ameliyatı yapılabilir.

Meme Küçültme Estetiği Nasıl Planlanır?

Meme küçültme estetiği ameliyatı yapılmadan önce hasta detaylı bir fiziki muayeneden geçirilir. Fiziki muayenenin yanı sıra mamografi çekilir ve ultrason ölçümleri yapılır. Hastanın başka sağlık sorunları olup olmadığı, düzenli ilaç kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler alınır. Gerekli tahlillerin yapıldıktan sonra mutlaka hastanın anestezi duyarlılığı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kan ve idrar testleri yapılır. Hastanın meme küçültme estetiği operasyonundan önce alkol ve sigara kullanımını bırakması gerekir. Düzenli olarak kullanılan ilaçlar varsa bunlar doktor kontrolünde kullanılmalı ve ameliyat saatinden en az 8 saat önce yemenin ve içmenin bırakılması önemlidir. Ayrıca ameliyattan 1 hafta önce aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı ve bitkisel çayların tüketimi bırakılmalıdır.

Meme Küçültme Estetiği Nasıl Yapılır?

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra memenin ucundan ve memenin altından ters T şeklinde kesi yapılabilir. Bazı durumlarda meme küçültme cerrahisi kapsamında meme altındaki kıvrımlardan kesi yapılması da tercih edilebilir. Ameliyat sırasında kendiliğinden eriyen estetik dikişler kullanılır. Bu nedenle sağlıklı bir iyileşme sürecinin ardından belirsiz bir ameliyat izi kalır. 

Meme küçültme estetiği kapsamında göğsün içerisinde bulunan fazla dokular ve yağlar alınarak göğsün belirli ölçüde dikleşmesi ve toplanması sağlanır. Yaklaşık 2-4 saat arasında tamamlanan operasyonda takılan drenler genellikle ameliyattan bir gün sonra alınır. 

Meme Küçültme Estetiği İyileşme Süreci

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra genellikle hastaların bir gece hastanede gözetim altında tutulması tercih edilir. Çoğunlukla 3.günden itibaren hastalar yorucu olmayan sosyal aktivitelerini yerine getirmeye başlayabilirler. Ameliyattan sonra göğüslere sutyene benzeyen sargılar sarılır. Genelde sargılar 1 hafta sonra alınır ve bu sırada gerekli kontroller de yapılır. Meme küçültme estetiğinden sonra hissizlik, şişlik ve morarma görülmesi normal olarak kabul edilir. Bu belirtiler operasyonu izleyen birkaç gün içinde kendiliğinden ortadan kaybolur. Hastalar genellikle operasyondan bir hafta sonra işe dönebilirler. Ancak bu durum kişisel özelliklere ve yapılan işin niteliğine göre değişiklik gösterebilir.

Hastalar meme küçültme estetiğinden sonra en az 3 ay ağır sporlar yapmamalı, ağır egzersizlerden ve zorlanmalarına neden olabilecek hareketlerden uzak durmalıdırlar. Ameliyattan sonra sağlıklı bir iyileşme döneminin yaşanması, hastada oluşabilecek ağrıların kontrol altına alınması ve enfeksiyon oluşumunun önlenmesi amacına yönelik olarak doktor tarafından reçete edilen antibiyotikler ve ağrı kesiciler düzenli olarak kullanılmalıdır.

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra göğüslerin hem daha kolay şekillenmesi hem de  darbelere karşı koruma sağlanabilmesi için 4 hafta süreyle sporcu sutyeni kullanılması önerilir. Meme küçültme estetiği operasyonundan sonra kişiden kişiye değişmekle birlikte tam iyileşme yaklaşık olarak 6 ay içerisinde tamamlanır. 

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra uygulanan teknikler meme bezinin ve meme başının bağlantısının korunmasını sağladığı takdirde hastaların emzirme fonksiyonunda ameliyatın ardından bir kayıp söz konusu olmaz.  Meme küçültme estetiği ameliyatında eğer kesi meme başı çevresinden yapılırsa bu bölgeden sinirlerin geçiyor olması dolayısıyla his kaybı meydana gelebilir. Bu his kaybının kendiliğinden düzelmesi ya da kalıcı olması tamamen yapılan kesilere bağlıdır.

Meme estetiği ameliyatlarının başarısı ve hasta memnuniyetinin en üst düzeyde gerçekleşmesi için  en önemli etken doktorun tecrübesi ve alanındaki uzmanlığıdır. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nin alanında deneyimli isimlerden oluşan uzman kadrosu başarı oranı yüksek operasyonları ile ön plana çıkmaktadır. Hastalar ile operasyonlardan önce ve sonra açık bir iletişim kurulmaya özen gösterilmesi Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nin vazgeçilmez prensiplerinden biridir. Hastalar ile yapılan görüşmeler sırasında hastaların beklentilerinin ve ihtiyaçlarının en iyi şekilde anlaşılmasına maksimum derecede özen gösterilmektedir. Hastanın operasyondan beklentilerinin ne kadar gerçekçi olduğu değerlendirilmekte, gerekli durumlarda hastaya doğru yönlendirmeler yapılmakta ve kişi özelinde en uygun çözümler sunmaya yönelik bir hizmet anlayışı benimsenmektedir.

Detaylı bilgi almak için : https://drevrenisci.com/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler