Ana SayfaKimdirMehmet Ali Alabora Kimdir?

İlgili Postlar

Mehmet Ali Alabora Kimdir?

Mehmet Ali Alabora kimdir? Tiyatro, sinema ve televizyon dizilerinde canlandığı karakterlere adından söz ettiren ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora kimdir? Başarılı oyuncu nerede doğdu? Aslen nereli? Hangi okullarda eğitim aldı? İşte başarılı oyuncunun hayatı…


Bugün Doğan Ünlüler

Mehmet Ali Alabora ne zaman ve nerede doğdu? Aslen nereli? Hangi burç?

Canlandırdığı karakterlerle kısa sürede Türk halkının kalbinde yer eden başarılı oyuncu Mehmet Ali Alabora, 25 Kasım 1977 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen de İstanbullu olan başarılı olan 41 yaşındaki oyuncu, Yay burcu.

Mehmet Ali Alabora kimdir?

Ünlü oyuncular Betül Arım ve Mustafa Alabora’nın çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Ali Alabora, sanat hayatına ilk olarak okulun tiyatro kolunda İngilizce olarak sahneledikleri Çöpçatan (The Matchmaker) oyunu ile atıldı.

Bu oyunun altından başarılı bir şekilde kalkan Alabora; Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunları ile lise yıllarında da Shakespeare Çeşitlemeler, Biz Orhan Veli gibi oyunlarda da yer aldı.

1993 yılında Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda yarı profesyonel bir tiyatro grubu kuran Mehmet Ali Alabora, bu ekiple birkaç temsil sahneye koydu.

1995 ile 1997 yılları arasında ATV kanalında yayınlanan A Takımı isimli programda muhabirlik olarak televizyon hayatına atıldı.  Aynı sırada ilk defa bir dizide rol alan başarılı oyuncu, Kara Melek dizisinde canlandırdığı başrol karakterle tüm Türkiye tarafından sevildi.

Asıl ünlenmesi ise Yılan Hikayesi adlı dizide oynadığı başrol ile oldu.

1999 yılında öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Yüksek Lisans yaptı.

ilk sinema deneyimi olan ve Türk-Yunan ortak yapımı olarak çekilen Kayıkçı filminde başrolü canlandırdı.

Bir süre Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan başarılı oyuncu Mehmet Ali Alabora; Garajistanbul’un da kurucuları arasında yer alarak, 2010 yılına kadar yönetiminde de yer aldı.

Mart 2011 senesinde kurulan Oyuncular Sendikası’nın kurucu üyelerinden birisi olan oyuncu, Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Eylül 2011’de yapılan 1. Olağan Genel Kurul’da da Genel Başkan seçildi.

2014 yılında yapılan 2. Olağan Genel Kurul’a kadar Başkanlık görevini başarıyla yerine getiren Alabora, 2009 yılından beri de kendisi gibi oyuncu Pınar Öğün ile evli.

Mehmet Ali Alabora’nın rol aldığı dizi ve filmler

1996 Kara Melek (TV Dizisi)

1999 Yılan Hikayesi (TV Dizisi)-Komser Memoli

1999 Kayıkçı-Kayıkçı

2002 Sır Çocukları

2003 Canım Kocacım

2003 Abdülhamit Düşerken

2004 Kasırga İnsanları (TV Dizisi)

2004 Hayalet (TV Dizisi)

2004 Hababam Sınıfı Merhaba-Matkap Emre

2005 Hababam Sınıfı Askerde-Matkap Emre

2005 Şans Kapıyı Kırınca-Uçak Yolcusu

2005 Ayın Karanlık Yüzü

2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde-Murat

2006 Hababam Sınıfı 3,5-Matkap Emre

2006 Karinca Yuvasi-Engin

2006 Eve Dönüş-Mustafa

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler