Ana SayfaYaşamMcDonald's Patatesi Yemek Kelliğe Çözüm Oluyor mu?

İlgili Postlar

McDonald’s Patatesi Yemek Kelliğe Çözüm Oluyor mu?

Kelliğiyle barışık olmayanlar ve sorun olarak kabul edenler için son yıllarda, birçok çözüm önerisi ve mücadele yöntemi geliştirildiğini görmekteyiz. Bu önerilere, geçtiğimiz günlerde; McDonald’s patatesinin kellik sorununu çözdüğü iddiaları da eklendi. Japon bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, ortaya atılan bu iddialar doğru mu? Peki; gerçekten McDonald’s patatesi yemek kelliğe çözüm oluyor mu?

McDonald's Patatesi Yemek Kelliğe Çözüm Oluyor mu?

Bilimsel ve biyolojik olarak bilindiği üzere; dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmayışı, “saç folikülü” denilen maddelerin yeniden oluşmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle; patates yiyerek, dökülen saçlarımızın yeniden çıkmasını beklemek de imkansız gibi görünüyor. Bilim insanlarının; saç folikülü üretimi konusunda yaptıkları çalışmalarda, şimdiye dek olumlu bir sonuç alınamadığı görülmüştür. Bunun yerine “saç ekimi” ile sorunun çözüldüğüne ve başarılı sonuçlar elde edildiğine de tanık oluyoruz.

McDonald's Patatesi Yemek Kelliğe Çözüm Oluyor mu?

Geçtiğimiz hafta; kellik ve saç dökülmesi üzerine makaleler yayınlayan bir ekip, bu saç sorunları için bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bu ilginç bildiride: “Japon bilim insanlarının son araştırmalarına göre McDonald’s patatesi yemek kelliğe çözüm oluyor.” İddiaları gündeme geldi. Bu enteresan yazı; son günlerde, sosyal medyada da epeyce bir tartışma konusu oldu. Hatta; kellik sorunu için ne kadar patates yenmesi gerektiği de merak edilen sorulardan birisi oldu.

Peki; bilim insanlarının şu ana dek yapamadığını McDonald’s patatesleri yapabiliyor mu?

Cevap, tabi ki hayır! Bu konuya açıklık getiren, Yokohama Ulusal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Junji Fukuda; İnternette sürekli yorumlar alıyorum ve ‘Saçlarımın tekrar uzaması için günde kaç tane McDonald’s patatesi yemeliyim?’ gibi sorular geliyor. Bir şeyler yiyerek saçlarının tekrar uzayacağını düşünebilen insanlar hakkında gerçekten üzülüyorum.” Şeklinde açıklama yaparak söylentilerin asılsız olduğunu ifade etmiştir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler