Ana SayfaÜnlülerMasumiyet Yıldızı İlayda Alişan'ın Anne Acısı Yürek Burktu...

İlgili Postlar

Masumiyet Yıldızı İlayda Alişan’ın Anne Acısı Yürek Burktu…

FOX TV’ ekranlarının popüler dizisi Masumiyet ‘de Ela karakterine can veren İlayda Alişan, özel hayatıyla ilgili bilinmeyenlerini anlattı. Güzel oyuncunun kahreden geçmişinin Detaylaeı Haberimizde…

İlayda Alişan’ın Ev Haline Beğeni Yağdı

Masumiyet Yıldızı İlayda Alişan’ın Anne Acısı Yürek Burktu…

Mehmet Aslantuğ, Deniz Çakır, Hülya Avşar, Serkay Tütüncü gibi usta isimlerle aynı seti paylaşan İlayda Alişan, annesini 9 yaşındayken kaybetmiş. Hürriyet habere verdiği son röportajında, yaşamının kırılma noktasını, oyunculuk macerasını ve aşka olan bakış açısını tek tek anlatan güzel oyuncu, “Çocukluğuna dair ilk hatırladığın şey ne?” şeklinde yöneltilen soruya yürekleri burkan o cevabı veriverdi…

“Sık Sık Gözümün Önüne Gelir”

“Ben 6-7 yaşlarındayken annemin beni okula uğurlamak için uyandırdığı ve yumurta pişirdiği bir an geldi aklıma. Sık sık gözümün önüne gelir. Mutlu bir çocuktum. Yarım ama mutlu bir ailede büyüdük…….

…..Annemi ben 9 yaşımdayken kanserden kaybettik. Ablacığım var, bana gözü gibi bakan, annelik eden… Babam (Remzi Alişan) gazeteciydi, yıllarca Hürriyet’te çalıştı. Şefkatiyle bizi sarıp sarmaladı, sevgiyle eğitti. Sıcacık bir yuvamız vardı, hala da öyle” 

“Oyunculuk Serüvenim Gizli Başladı.”

Oyunculuk serüveninin babasının bir arkadaşının kimseye haber vermeden kendisini ajansa kaydettirmesiyle başladığını anlatan İlayda Alişan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Babamın arkadaşının ajansı vardı. Orada benim fotoğraflarımı çekiyorlar ama yıllarca herhangi bir işin içinde bulunmuyorum… Yıllar sonra, ben lisedeyken bir dizi teklifi geldi. Görüşmeye gittim, deneme çekimine girdim ve işe seçildim. Oyunculuk serüvenim de işte böyle başladı.”

İlayda Alişan’ın Ev Haline Beğeni Yağdı

  • Hangi noktada “Bu benim mesleğim olur” dedin?

“Çocukluğumda oyunculukla ilgili hayallerim yoktu. Lise çağlarındaysa sanatla ilgilenir oldum. Okuldan kaçar, tiyatroya, sinemaya giderdim. İlk dizimi çekmeye başladığımda içimde bana kendimi buraya ait olduğumu hissettiren bir ateş vardı. Hala var. Hep de olsun…”

“Kendimi En Yakın Hissettiğim Şey Modaydı..”

  • Madem içinde o ateş vardı, neden Bilgi Üniversitesi’nde moda tasarımı okudun?

“Orası biraz karışık. Ailem bir altın bileziğim olsun istedi. Ben de o zamanlar şimdiki kadar gözü kara değildim, güvenli alan insanıydım. Modaya da çocukluğumdan bu yana hep ilgim olmuştur. Bir şeyler tasarlamayı, üretmeyi, kendimi bir şeyler üreterek ifade etmeyi sevdim. Bu anlamda kendimi en yakın hissettiğim şey oyunculuk dışında modaydı diyebilirim.”

  • Aşk sence ne?

“Tanımlayamayacağım kadar uhrevi bir şey.”

“Güzel Bakan Biri Beni Kendine Aşık Eder”

  • Nasıl biri seni etkiler?

“Sonsuz saygı, güven ve heyecan veren, huzuru da huzursuzluğu da hissettiğim… Riyakar, bencil ve tutarsız olmayan, güzel gören, güzel bakan biri beni kendine aşık eder mi? Neden olmasın?”

  • ‘Masumiyet’te canlandırdığın Ela, sevdiği erkeğe bir noktadan sonra saplantı derecesinde bağlanıyor. Aşkın saplantıya dönüşmüş hali için ne düşünüyorsun?

“Sağlıksız buluyorum. Kendini doğru yerden besleyen, düşünce gelişimine önem veren, travmalarını yardım alarak çözmüş veya çözmeye çalışan insanların daha sağlıklı sevdiklerini düşünüyorum. Bu yüzden hiç saplantılı olmadım diyebilirim.”

  • Erkek şiddetine maruz kalan bir genç kızı canlandırıyorsun. O sahne çekilirken neler hissettin?

“Oyuncu olarak öncelikli görevim, olay örgüsüne sadık bir şekilde Ela’yı var etmek, ete kemiğe büründürmek. Kadına şiddetin olduğu her sahneyi, şiddete uğrayan bütün kadınların sorumluluğunu üzerimde hissederek oynuyorum. Kendi oyunculuk bardağımın suyunu oradan dolduruyorum. Hem insan olarak, hem kadın olarak hem de tüm kadınlar adına…”

  • Sen hiç fiziksel ya da ruhsal şiddete maruz kaldın mı?

“Hayatın içinde elbette psikolojik şiddete maruz kalıyoruz. Kalıyorum. Bazen basit bir kalp kırılması bile, nasibini belki bir parça bundan alıyor. Herhangi bir fiziksel şiddete maruz kalmadım, insanın bu yüzden kendini şanslı hissediyor olması bile rahatsız edici. Şiddetin hiçbir türünü kabul etmiyorum. Şiddete meyilli, şiddet yanlısı ve şiddeti görmezden gelen insanlar, yani bir noktada yeterli bilinç düzeyinde olmayan herkes buna dahil. Yaşadığımız toplumda kadın olmanın zorluğu da şiddetin bir parçası zaten.”

  • ‘MeToo’ hareketi tüm dünyaya yayıldı, oyunculardan başka meslektekilere de sıçradı. Genç yaşta kadın oyuncu olmanın zorluklarını yaşadın mı?

“Kültürel olarak bu vakaların bir kısmını örtbas etme eğilimindeyiz. Kendi adıma toplumda kadın olmanın zorluğunu yaşadığımı düşünüyorum elbette. Umudum daha aydınlık yarınlar için.”

  • Senin için başarı ne?

“Hayatın bütün yönlerini yollarım olarak nitelendirirsem, benim için başarı bu yolları aynı kavşakta kazasız buluşturmak anlamına geliyor.”

“Hani Bazen Gününüzü Bekliyor Olursunuz..”

  • Kırılma noktan nedir, anlatsana…

“Kırılma noktam içimdeki patlamanın yaşandığı gündü. Oyun ateşimin yandığını hissettiğim an, bunun benim kırılma noktam olacağını biliyordum. Hani bazen gününüzü bekliyor olursunuz……..

…….Dakika dakika, saniye saniye, teker teker sayarsınız. Benim için de böyle oldu. Bu durum oyunculuğa bakış açımı değiştirdi, bununla birlikte hayatım da değişti. Buradan anlayabilirsin oyunculuğun benim için yerini ve hayatımda kapladığı alanı…”

“Kendimi Dertlerimle Boğmuyorum”

  • Şu an pek çok gencin istediği noktadasın. Herkes ışıltılı yönünü biliyor. Ama perde arkasında nasıl dertler, stresler var?

“Hayatımı çok küçük yaşıyorum, üç-beş dostum ve ailemle… Mutlu olduğum anlar kadar değil tabii ama bir noktada stresi ve dertleri de sevmek, kabul etmek gerekiyor, hayatın içinden geliyor bana. Bu sebepten kendimi dertlerimle boğmuyorum, şu sıralar perde arkası yorgunluk ve yoğunlukla geçiyor ama bu halimden çok memnunum.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler