Ana SayfaDizilerMasterChef Türkiye Şampiyonu Metin Oldu

İlgili Postlar

MasterChef Türkiye Şampiyonu Metin Oldu

Uzun süren MasterChef Türkiye 2022 macerası sona erdi. Ayaz’ın üçüncü olarak veda etmesinden sonra finalde Metin ve Kıvanç birincilik mücadelesi verdi. 10 Ocak 2023 salı akşamı muhteşem bir final gecesi ardından kazanan isim Metin oldu.

İlk aşamada adaylardan Türk mutfağı yorumlması istendi, bu menü içerisinde başlangıç, ana yemek ve tatlı tabakları hazırlandı. Toplam 1 saat 45 dakika gibi bir süre verildi.

Kıvanç; Ege, Anadolu ve bal kabağı mantarı,
Metin; Antalya Piyazı (tırnak pideyle), İslim kebabı (siyez pilavla), nişasta helvası

İlk aşamada Kıvanç 20, Metin ise 18 puan topladı.

İkinci aşamada ise uluslarası mutfak üzerine bir menü hazırladılar. Kıvanç, Ahtapot rüyası, kış ördeği ve Strudel seçti. Metin ise buharda pişmiş ılık barbun, dolgulu kalkan, kakule toprağı üzerine Melisa çiçek mousse yaptı. İkinci aşamada Metin 24 puan alarak 42 puan, Kıvanç ise 21 puan alarak 41 puana ulaştı.

Final aşamasında ise Metin “Şöhret”, Kıvanç “Ada” tabakları ile yarıştılar. Son değerlendirmeler sonucunda Kıvanç 65 puan ile ikinci oldu, Metin ise 70 puan ile bu yılın MasterChef Şampiyonu oldu.

MasterChef Ödülü nedir?

Birçok insan MasterChef’te ne ödül dağıtıldığını merak ediyor. Bu konuya yarışma boyunca çok değinilmiyor, esasında önemli olan böyle bir yarışmayı kazanma ünvanı. Fakat yarışma sonucunda kazanana lüks bir otomobil hediye ediliyor. (MG HS)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler