Ana SayfaKültür ve SanatMüzikManuş Baba’nın Şarkısı Çalıntı Mı? Yeni Açıklamalar Var

İlgili Postlar

Manuş Baba’nın Şarkısı Çalıntı Mı? Yeni Açıklamalar Var

Şu aralar, yaptığı hit şarkılarla adını sıklıkla duyduğumuz Manuş Baba, “çalıntı şarkı” tartışmasının içine düşmüş durumda. Hatırlanacağı üzere İnternet üzerinden rekor seviyede ilgi gören “Eteği Belinde” isimli şarkının, çalıntı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Şarkının çok büyük ilgi görmesi, yapılan tartışmaların da sürekli gündemde kalmasını sağlamış durumda.

Bu konuda deyim yerindeyse taraflardan her gün yeni bir açıklama geliyor. İddia sahibi Atilla Yılmaz, eserin 2005 senesinde yaptığı Senden Gayrı isimli şarkıdan esinlenerek yapıldığını belirtti. Bu iddiasını güçlendiren açıklama ise Musiki Eser Sahipleri’nden geldi. Atilla Yılmaz’ın kendilerine yaptıkları başvuru sonucu iki eseri teknik incelemeye alan MSG, ara ezgilerin bire bir aynı olduğu sonucuna vardı.

Manuş Baba’dan Yeni Açıklama

MSG’nin resmi açıklaması, Manuş Baba hayranlarını bir nebze hayal kırıklığına uğratsa da, ünlü şarkıcı yeni bir karşı açıklama yayınlayarak tepkisini bir kez daha dile getirdi. Bilhassa meslektaşları tarafından böyle bir raporun ortaya konmasının kendisi açısından asıl yaralayıcı şey olduğunu belirten Manuş Baba, vicdanının her şeye rağmen rahat olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan hayranlarına karşı “hırsız” damgası yemenin kendisi için çok ağır bir itham olduğunu belirten şarkıcı, bu hayal kırıklıklarının kendisini daha da hırslandırdığını belirtti. Adeta kaosa dönen tartışmaların nasıl sonuçlanacağı gerçekten büyük bir merak konusu. Şarkı çalıntı mı değil mi bu şimdilik bir muamma gibi görünse de, şarkıya olan ilgi internet üzerinden çığ gibi büyüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler