Ana SayfaYaşamGüzellikMakyaj Sırasında Göz Sağlığını Nasıl Koruruz?

İlgili Postlar

Makyaj Sırasında Göz Sağlığını Nasıl Koruruz?

Makyaj yapmanın kadınlar için kendini en iyi hissettiği uygulama olduğunu söylesek yalan söylemiş sayılmayız. Makyaj sırasında göz sağlığını nasıl koruruz? sorusunun cevabı bu haberde…

göz-sagligi-göz-makyaji

Makyaj Sırasında Göz Sağlığını Nasıl Koruruz?

Kadınların en çok ve neredeyse hergün başvurdukları kendini iyi hissetmek amacıyla birazda zorunluluktan yaptığı şeylerden biridir makyaj.Makyajda yanak, dudak göz bütün bölgelere özel ürünler olabilmekte ve bu ürünlerin fazlalığı her gün farklı ve yeni trende uygun ürünlerin çıkması bir çok kadını cezbetmekte… Gözleri daha büyük gösteren dudak hatlarını daha belirginleştirecek ürünlerin olması yüzün karakteristik bölgelerini daha belirginleştirecek fazlasıyla kozmetik ürün bulunmakta ve gün geçtikçe bu tarz ürünlerin çoğalması kadınlar için seçim yapmakta zorlanmasına sebep oluyor. Göz sağlığı danışmanı olan Op Dr Özgür Gözpınar doğru şekilde yapılmayan göz makyajlarının kişiye oluşturabilecek çok fazla tehlikesi olduğunu anlattı.

Takma Kirpik Tehlikesi…

göz-sagligi-göz-makyaji

Kadınların göz sağlığında başına gelebilecek en büyük problemlerden biride takma kirpik ile gelen mikrop enfeksiyon ve kornea çizilmesiyle oluşabilecek hasarlar. Takma kirpiklerde başa gelinen sıkıntıların başında genelde tarihi geçmiş ürünler kullanılan yapıştırıcının içinde bulunan kimyasal ve alerjen maddelerin bulunması, önerilerde bulunan Op. Dr. Özgür Gözpınar başkasına ait makyaj malzemelerinin asla kulanılmaması ve kendi makyaj malzemesi olsa bile başkasına ait fırçaların kullanılmamaya özen gösterilmesini önemle belirtti.

Tester Ürünlerinden Uzak Durun!

Makyaj sırasında göz sağlığını nasıl koruruz olarak sorduğumuz sorunun cevabından bir tanesi de mağazalarda ve kozmetik ürün satışı yapılan bölgelerde bulunan tester ürünleridir. Bu tarz ürünlerin birden çok kişiye kullanıldığı düşünülünce kişiye verebilecek zararı ve oluşabilecek enfeksiyonel durumları tahmin etmek çok ta zor değil. Bunun yerine sadece kişiye özel tek kullanımlık testerlar kullanılması şiddetle önerilmekte…Makyaj sırasında göz sağlığını nasıl koruruz dediğimizde işe far kullanımı ve rimelle başlayabiliriz. Rimel özellikle kirpik diplerinin dış hatlarına uygulanmalo, bu şekilde uygulandığında göz kapağındaki yağ ve ter bezlerinin ağızlarının tıkanması önlenmiş olur işlevlerine devam edebilmesi sağlanmış olur . Kontakt lens kullanıcıları makyaj sırasında daha da dikkatli olmalı. Kullanıcılar lenslerini taktıktan sonra makyaj yapmalı ve makyajlarını temizlemeden önce de lenslerini çıkarmalıdır. Far kullanımında ise fırçanın toz veya jel olan ürünlerin çok fazla kirpikle ve gözle çok fazla temasta bulunmaması içerisinde ki toz partiküllerin göz içine bulaşmaması önerilir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler