Ana SayfaKimdirMadonna Kimdir?

İlgili Postlar

Madonna Kimdir?

İtalyan asıllı Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, aktris, dansçı, prodüktör ve stil ikonu Madonna Kimdir? Madonna Nerede Doğdu?  Madonna Aslen Nereli?  Madonna Hangi Burç? Madonna’nın Albümleri Neler? Madonna’nın Evlilikleri Kimlerle? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Madonna Nerede Doğdu?  Madonna Aslen Nereli?  Madonna Hangi Burç?

Madonna 16 Ağustos 1958’de Bay City, Michigan’da dünyaya geldi. Madonna Aslen İtalyandır. MadonnaAslan burcudur.

Madonna Kimdir?

Gerçek adı Madonna Louise Ciccone’dir. Çocukluğunda baleye büyük ilgi duyan Madonna, babasından kurslara gitmek için izin aldığında, aslında dolaylı olarak show dünyasına ilk adımını atmış oldu. Dans bursu almaya hak kazandığı University of Michigan’da Damian Zikakis’le tanıştı ve aşık oldu.

Madonna, uzun bir süre düşük ücretli işlerde çalıştı. O dönemde yaptığı işlerden biri de çıplak pozlar verdiği modellikti. Ülkenin en iyi dansçı ve koreograflarından Martha Graham ve Pearl Lang’le çalışma fırsatı bulduktan sonra aralarında Alvin Ailey, Walter Nicks’in ekipleri de olan dans şirketlerinde başarılı şekilde çalıştı.

1979’da Fransız dansçı Patrick Hernandez’in ekibinde dünya turnesine çıkan Madonna müzisyen Dan Gilroy’la tanıştı. Gilroy, Madonna’nın daha sonraları ilk şarkıcılık tecrübesini yapacağı rock grubu Breakfast Club’le yolunun kesişmesine neden oldu. Grubun vokali olan Madonna aynı zamanda bateri de çalıyordu.

1980’de erkek arkadaşı Stephen Bray’in de yer aldığı ikinci grubu Emmy’de söylemeye başladı. Madonna, 1982 yılında, yaptığı her single için 5 bin dolar almak üzere, resmi olarak Sire Records’la anlaştı.  Amerika’nın en çok dinlenen R&B radyolarında plağı dönmeye başlayan Madonna o dönem zenci zannediliyordu. 1983’te yayınlanan “Burning Up” ve “Physical Attraction”dan oluşan ikinci single çalışması, şarkıcının dans listelerinde büyük başarı kazanmasını sağladı.

1985’te “A Certain Sacrifice” ve “Vision Quest” filmlerinde aldığı rollerle beyazperde de yer aldı. Aynı yıl başrollerini Rosanna Arquette ve Aidan Queen’le paylaşacağı ilk önemli filmi Desperately Seeking Susan’da rol aldı. 70’lerin sonunda verdiği siyah beyaz çıplak pozlarının Penthouse ve Playboy dergilerince yayınlanmasından sonra gündemde tartışmalar başladı.

1991 yılında “Truth and Dare” adlı bir belgeselde oynadıktan sonra tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve Naomi Campbell’le birlikte birçok ünlünün de fotoğraflarıyla yer aldığı “Sex” adlı kitabı yayınladı. Aynı yıl A League of Their Own filmi için yaptığı “This Used to Be My Playground” Amerika listelerinde bir numara oldu.

1992’de Shep Pettibone ile birlikte yaptığı “Erotica” albümü, albümle aynı adı taşıyan şarkısı yüzünden porno albümü şeklinde nitelendirildi. Çok tartışılan Erotica, cüretkar videosu yüzünden MTV’de sadece 3 kere yayınlanabildi. Bu kısıtlamalara rağmen single, US Hot 100 Airplay chart listesinde tüm zamanların en uzun süre 2 numarada kalan şarkısı olarak büyük başarı kazandı.

Avrupa ve Amerika’da toplam 56 konser verdiği The Re-Invention Tour’a çıktı ve turla ilgili I’m Going to Tell You a Secret isimli bir belgesel hazırladı.

Madonna’nın Albümleri:

İlk albüm kendi adını taşıyan “Madonna”

1984’te ikinci albüm çalışması “Like A Virgin”

45’liği “Material Girl”

45’liği “Beastie Boys”

45’liği “Crazy For You”

“True Blue”

“The Immaculate Collection”

“Like A Prayer”

I’m Breathless”

“Erotica”

“Bedtime Stories”

“Something To Remember”

“Ray Of Light”

“Music”

“American Life”

Madonna’nın Evlilikleri:

Aynı yıl ilk görüşte aşık olduğu aktör Sean Penn’le yaşgünü olan 16 Ağustos’ta evlendi. Sean Pean ile Madonna’nın evliliklerinin çatırdamak üzere olduğu haberleri yayınlanmaya başladı. Evliliklerini 1989’da noktaladılar.

Kübalı fitness hocası Carlos Leon’a aşık oldu ve çiftin 14 Ekim 1996’da kızları Lourdes Maria Ciccone Leon dünyaya geldi.1997’de Carlos Leon’la olan ilişkisi sona erdi.

Madonna ekim 2006’da yetimler yurdu kurmak için Malawi’ye gitti ve ordan David isminde bir erkek çocuk evlat edindi.

Madonna halen eşi Guy Ritchie ve 3 çocuğuyla, İngiltere’nin Wiltshire kentinde yaşamaktadır. Sanatçı yeni albümü için prodüksiyon çalışmalarına başladığını açıklamıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler