Ana SayfaÜnlülerMabel Matiz'in yeni albümü 'Maya'nın etkileri

İlgili Postlar

Mabel Matiz’in yeni albümü ‘Maya’nın etkileri

Müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Mabel Matiz, geçtiğimiz günlerde çıkardığı yeni albümü ‘Maya’ ile adından söz ettiriyor. Matiz’in yeni albümünün yankıları hız kesmiyor. Detaylar haberimizde…

Mabel Matiz’in yeni albümü ‘Maya’ bugün yayında!

Mabel Matiz’in yeni albümü ‘Maya’

Kendine has tarzı ile dikkat çeken, başarılı şarkıların mimari Mabel Matiz, geçtiğimiz günlerde annesinin ismini verdiği ‘Maya’ isimli yeni albüm çıkardı. Matiz’in yeni albümünü, Habertürk’ten Oben Burak yazdı.

Mabel Matiz kimdir?

İşte Oben Burak’ın o yazısı:

Son dönemin en önemli hiti Öyle Kolaysa’yı dilimizden henüz silememiştik ki Mabel Matiz 23 şarkılık albümü Maya ile geri döndü. Albümü dinlemeye başladığımda ilk yaşadığım duygu şaşkınlıktı ve galiba müzikal konudaki bu şaşkınlığın aynısını en son Sezen Aksu’nun Deli Kızın Türküsü döneminde yaşamıştım herhalde. Yaklaşık 10 yıldır aynı şeyleri dinlediğimiz pop dünyasının dışına çıkabilmek için harika bir köprü olmuş Maya.

Aslında Mabel’in level atlattığı bir tek pop dünyası değil. Boyalı Da Saçların’ı dinlerken modern çağın türkülerinden birini dinlediğinizi fark ediyorsunuz. ‘Boyalı’ albümün en iyi şarkılarından biri şüphesiz ve en başta anılmayı hak ediyor. Fırtınadayım ile açılışı yapıp sizi yeni dünyasına kabul eden Mabel Matiz, ağır ve etkili girişin ardından ani bir manevrayla A Canım ile rotasını dans müziğine kırıyor.

Albümün geneline yayılmış duygu değişimine bu şekilde alışarak uyum sağlıyorsunuz. Anadolu ezgileri elektronik altyapılar aracılığı ile kâh diskoyla birleşiyor kâh daha sertleşip saykodelik ve trap’e uzanıyor. Albümde 23 şarkı var ama çok da hit var. Sıla ile birlikte yazılan Sarmaşık, Mükemmeli ve bir dönemin kült ismi Gülden Karaböcek ile düetlenen Kalbime Azap ileride sık sık karşılaşacağımız şarkılardan. Ayrılık Buna Denir denemesi, Ah Kosmos’la ortaya çıkarılan Dualar Değişir ve bir kısmı Fransızca sözler içeren Comme un Animal, sizi Mabel’in dünyasına kilitlemeye yetiyor.

Evet farklı tarzlar dinliyorsunuz ama hepsi “Yeni Mabel Müziği’nde” birleşiyor. Bu konuda aranjör Sabi Saltıel’in Mabel ile uyumu da taşların yerine oturmasını sağlamış. Bu yazın en iddialı albümlerinden biri piyasaya çıkmış oldu. Sevgiliye nispet sözleri içermeyen ve basit altyapılardan oluşmayan bir yaz albümü ile karşı karşıya olmak da ayrı bir heyecan.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler