Ana SayfaKimdirLevent Yüksel kimdir?

İlgili Postlar

Levent Yüksel kimdir?

Hem sanatı, hem de aşkları ile magazin gündeminin yakından takip ettiği Levent Yüksel kimdir? Yılardır sanat camiasının en önemli isimlerinden biri olarak anılan Levent Yüksel hakkında merak edilen her şeyi haberimizde bulabilirsiniz…
Bugün Doğan Ünlüler

Levent Yüksel kimdir?

Levent Yüksel, 21 Ekim 1964 tarihinde Antalya’da dünyaya geldi. Beş yaşındayken keman çalmaya başlayan Yüksel’in müziğe karşı olan ilgi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edildi. Yüksel, ilkokulu Özel Antalya İlkokulu’nda, ortaokulu Antalya Hızırreis Ortaokulu’nda okudu. Üniversite eğitimini ise, İstanbul Devlet Konservatuarı kontrbas bölümünde tamamladı.

Levent Yüksel’in eğitim hayatı

Levent Yüksel, o dönemler kemanı gitar gibi tutarak çalıyor, ütü kablosundan kendine mikrofon yapıyordu. Okul yıllarında, bağlama ve gitar çalıyordu. Lise yıllarında profesyonel bir müzisyen olmaya karar verdi ve liseden mezun olur olmaz İstanbul gitti. Burada üniversite eğitimini tamamlayan Yüksel, bir yandan düğünlerde çalarken, ünlü isimlere de vokallik yapmaya başladı.

Levent Yüksel nasıl ünlü oldu?

Levent Yüksel, ilk albümünü çıkarmak için Sezen Aksu ve Uzay Heparı ile birlikte çalışmaya başladı. Yüksel, ilk albümü olan Medcezir’i 1993 yılında çıkardı. Bu albüm ile büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, yıllardır başarılı albüm çalışmaları ile adından söz ettiriyor. Levent Yüksel, küçük yaşlarda adım attığı müzik yaşamında birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır.

Levent Yüksel’in aşk hayatı

1990 yılında aşk yaşadığı kendisi gibi sanatçı olan Sertap Erener ile evlendi. Ancak, 1996 yılında boşandılar. Yüksel, geçtiğimiz yıllarda usta müzisyen Atilla Özdemiroğlu’nun kızı Lidya Özdemiroğlu ile aşk yaşamıştı. Çiftin arasındaki 31 yaş fark, çok eleştirilmişti. Eleştirilere dayanamayan çift, 2017 yılında ayrılmıştı.

Levent Yüksel’in albümleri:

1993 – Med Cezir
1995 – Levent Yüksel’in 2. CD’si
1997 – Bi’Daha
1998 – Adı Menekşe
2000 – Aşkla
2004 – Uslanmadım
2006 – Kadın Şarkıları
2009 – Sıfır Km (Sıfır Km adlı grubuyla birlikte)
2010 – Aşk Mümkün Müdür Hala
2012 – Topyekûn

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler