Ana SayfaKimdirLeman Sam Kimdir?

İlgili Postlar

Leman Sam Kimdir?

Leman Sam Kimdir?

Leman uzun kızıl saçları, 18 dilde söylediği şarkıları, doğaya olan tutkusu, hayvan sevgisiyle tanınan Leman Sam, Türkiye‘nin en güçlü kadın seslerinden biridir.Söylediği türkülerle her kısımdan insanların hayatına bir parça dokunan Leman Sam’ın hayatı ve albümleri haberimizde

Leman Sam’ın Hayatı, Albümleri

23 Temmuz 1951 yılında İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Leman Sam, Rumeli kökenlidir ve babasının subay olması nedeniyle çocukluğunu Hakkari, Gaziantep, Mersin, Ankara gibi Anadolu’nun birçok farklı yerde geçirdi.Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi alan Sam, başlangıçta müziği meslek olarak seçmeyi hiç düşünmüyordu. Profesyonel müzik kariyeri başlamadan önce Spor Bakanlığı’nda tercümanlık, gazetecilik ve kısa bir dönem çiçekçilik de yapan Leman Sam, 1979 yılının sonlarına doğru İstanbul Devlet Operası’nda dışarıdan alınacak bir solist için açılan sınava girdi ve kazandı. 1,5 sene kadar öğrenim gördükten sonra bir arkadaşının onu Mehmet Teoman’la tanıştırması sonucu Sam’a müzik dünyasının kapılarını açıldı.

Genç yaşta evlenen şarkıcının Şehnaz Sam ve Şevval Sam isimlerinde iki kız çocuğu dünyaya geldi. Ekonomik zorluklar ve şiddetli geçimsizlik sonucunda Leman Sam evliliğini noktaladı. Şevval Sam’da annesinin izinden giderek hepimizin çok sevdiği ve çok büyük başarılara imza atan bir kadın olmayı başardı.

İlk albümü olan, 1988 yılında yayınladığı, Zülfü Livaneli şarkılarını yorumladığı eserlerden oluşan Livaneli Şarkıları isimli albümü Sam’ın müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmasını sağladı. Güçlü yorumuyla müzikseverlerin beğenisini kazanan Sam, 1990’da yapımcılığını Garo Mafyan’ın yaptığı Çağrı albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.Azerice şarkıları çok iyi yorumladığı bilinir. Bunun yanı sıra Yunanca, Fransızca, Rumca ve birçok lehçede şarkı söyleyebilen sanatçı olarak isim yapmıştır. Yurt çapında çok göz önünde olmayan sanatçı genelde çeşitli il ve ülkelerde konserler verdi.Bunun yan ısıra pek çok Diplomatik konserler verdi.

Hayvanlara düşkünlüğü nedeniyle hakkında çeşitli davalar açılmıştır.19 tane kedisiyle birlikte yaşamaktadır.Bunların içerisinde ölen kedisi Domi onun için çok önemlidir.Sık sık hayvan barınaklarını ziyaret eder ve hayvanlar konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak için çalışmalar yapar.

Leman Sam’ın Albümleri

-1988: Livaneli Şarkıları
-1990: Çağrı
-1992: Ayak Sesleri
-1994: Eski Fotoğraflar
-1998: İlla
-2012: Nereye Kadar

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler