Ana SayfaKimdirLatif Doğan Kimdir?

İlgili Postlar

Latif Doğan Kimdir?

Latif Doğan kimdir? 2000’li yılların başında çıkarttığı Küstüm şarkısıyla tüm Türkiye tarafından büyük bir üne kavuşan Latif Doğan kimdir? Seslendirdiği şarkıları kadar yaptığı programlarda isminden söz ettiren ünlü türkücü Latif Doğan, nerede doğdu? Aslen nereli? Çetin geçen gençlik yılları boyunca çalışmak zorunda kalan Latif Doğan, kaç yaşında ve hangi burç? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Latif Doğan nerede doğdu? Aslen nereli? Kaç yaşında ve hangi burç?

29 Nisan 1967 yılında Adıyaman’da dünyaya gelen ünlü türkücü Latif Doğan, aslen de Adıyaman Besni’li. 52 yaşındaki ünlü türkücü, Boğa burcu.

Latif Doğan kimdir?

5 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Latif Doğan’ın hayatı, 1977 yılında henüz kendisi 10 yaşındayken babasını bir trafik kazası sonucu kaybetmesiyle değişti. Yaşadığı üzücü kaybın ardından ailenin en büyük çocuğu olarak çalışmak zorunda kalan Latif Doğan; araba tamirciliği, dokumacılık, pazarlamacılık gibi birçok işte çalıştı.

Ünlü türkücünün hayatının dönüm noktası ise 11 yaşındayken müzisyen Mustafa Yasav’ın yanında bir düğünde darbuka çalması oldu.

Darbuka çalarak başladığı müzik kariyerinde geçimini kurduğu grubuyla düğünlerde çalarak sağlayan ünlü türkücü Latif Doğan, yavaş yavaş adını bölgesinde duyurmaya başlar.

Adı duyulmaya başladıktan sonra biriktirdiği parayla memleketi Adıyaman Besni’de bir radyo istasyonu ve kaset dükkanı açan ünlü türkücünün hedefinde, para kazanmanın dışında kendi şarkılarını radyoda çalmak ve kasetlerini satmak yer alır.

Aradan geçen kısa bir süre sonra başta Adana olmak üzere Gaziantep ve Mersin’de de sahne almaya başlayarak amacına ulaşır.

Adının duyulmasıyla bölgesel televizyonlarda konuk sanatçı olarak yer alan Latif Doğan, performansıyla oldukça dikkat çeker.

İlk televizyon programı teklifini 1995 yılında Gaziantep Olay TV’den alan Doğan, 4 yıl boyunca aralıksız olarak yaptığı programlarla büyük bir başarı yakaladı.

Aradan geçen yıllar boyunca sahneye çıkmaya devam eden ünlü türkücü Latif Doğan, 2000 yılında ilk kaseti “Oyun Havası”nı piyasaya sürdü.

İlk kasetinden sonra beklediğinden büyük bir satış rakamı yakalayan Latif Doğan’ın mutluluğu uzun sürmedi.

2001 yılında uygulanan müzik yasağı sonrasında kaset dükkanını kapatmak zorunda kalan ünlü türkücü için düşüş devri başladı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntı ve moral bozukluğu içinde yazdığı şarkısı “Kurtulam Gitsin”, onun hayatının yeniden doğuşu oldu.

Çıkarttığı albümüyle tüm Anadolu tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılanan sanatçı, bu albümden şarkılarını kliplendirmesiyle ulusal televizyonlarda da yer aldı.

2003 yılında piyasaya sürdüğü “Küstüm” albümünün büyük bir patlama yapmasıyla, ünlü türkücü İstanbul’a taşındı. Aynı yıl Kanal 7’de Küstüm Şov programını yapmaya başlayan Latif Doğan, geniş kitlelere hitap etti.

2003 yılında Küstüm adlı albümüyle Müyap’ın en çok satan albümü ödülünü alan ünlü türkücü, 2005 yılında ise Küstüm Şov ile Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2004 yılını en iyi şov programı ödülünü aldı.

1987 yılında evlenen Latif Doğan’ın üç çocuğu var.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler