Ana SayfaKimdirLady Gaga Kimdir?

İlgili Postlar

Lady Gaga Kimdir?

ABD’li şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga Nerede Doğdu? Lady Gaga Aslen Nereli? Lady Gaga Hangi Burç? Lady Gaga’nın Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Lady Gaga Nerede Doğdu? Lady Gaga Aslen Nereli? Lady Gaga Hangi Burç?

Lady Gaga, 28 Mart 1986’da Yonkers, New York‘ta doğmuştur. Lady Gaga Aslen İtalyandır. Lady Gaga Koç Burcudur.

Lady Gaga Kimdir?

Gerçek adı Stefani Joanne Angelina Germanotta olan Lady Gaga ABD’li şarkıcı, söz yazarı ve müzisyendir. 4 yaşında piyano çalmaya başladı ve piyano ile ilk bestesini 13 yaşında yaptı. Şarkıcı 14 yaşına geldiğinde gece kulüplerinde canlı performans vermeye başlamıştır.

11 yaşında iken Manhattan’daki Juilliard School’na gönderildi, daha sonra Convent of the Sacred Heart adlı Katolik okuluna devam etti. 17 yaşında, New York Üniversitesi’nin Tisch School of the Arts bölümüne girerek dünya üzerinde sadece yirmi kişinin sahip olabildiği, erken kabul edilme hakkını kazanmayı başardı. Kariyerinin ilk yıllarında striptiz kulüplerinde “go-go” dansı yaptı.2008 yılında Lady Gaga, Los Angeles’a yerleşti. 19 Ağustos 2008 tarihinde “The Fame” adını taşıyan ilk stüdyo albümü 2 milyon kopyanın üzerinde sattı.

Şarkıcı bir dönem hermafrodit yani çift cinsiyetli olduğunu belirten sanatçı buna karşılık her zaman kendisini kadın gibi hissettiğini söyleyerek uzun süre konuşulmuştu. 2011 yılında 53. Grammy Ödüllerinde Lady Gaga 3 ödüle aday gösterilmiş ve üçünü de almıştır.

Lady Gaga‘nın 2011’e kadar dünya çapında 24 milyondan fazla albüm satışı ve 65 milyondan fazla tekli satışı bulunmaktadır. 2010 Haiti depremi’nin ardından ortaya çıkan seferberlik sırasında Gaga, turnesi kapsamındaki 24 Ocak konserinin tüm gelirlerini Haiti’ye aktardı.

Lady Gaga’nın Albümleri :

2008 – The Fame

2009 – The Fame Monster

2011 – Born This Way

Lady Gaga Konser Turları :

2009 – The Fame Ball Tour

2009–2010 – The Monster Ball Tour

2012–2013 – The Born This Way Ball Tour

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler