Ana SayfaDedikoduKim Milyoner Olmak İster'de Sorulan Soru Arkeologları İsyan Ettirdi!

İlgili Postlar

Kim Milyoner Olmak İster’de Sorulan Soru Arkeologları İsyan Ettirdi!

TV’de yayınlanan ve Murat Yıldırım’ın sunuculuğunu üstlendiği “Kim Milyoner Olmak İster” isimli yarışma programında sorulan bir soru arkeologları kızdırdı. Yarışmadaki o soru sonrası Arkeologlar Derneği Programa yönelik bir açıklama yaptı.

TV’de yayınlanan ve Murat Yıldırım’ın sunuculuğunu üstlendiği “Kim Milyoner Olmak İster” isimli yarışma programında sorulan bir soru arkeologları kızdırdı. Yarışmadaki o soru sonrası Arkeologlar Derneği programa yönelik bir açıklama yaptı.

Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada sorulan bir soru olay yarattı. Kim Milyoner Olmak İster’de “Hangisi arkeologların buldukları şeyin fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için kullandıkları yöntemlerden biridir?” sorusu çıktı. 4 şıktan 3’ü ise skandal yarattı. Doğru şıkkın yanında verilen, “Yalamak”, “Köpeğe koklatmak” ve “Üstüne idrar yapmak” şıkları arkeologları ayağa kaldırdı ve ATV’yi kınayan bildiri yayınlandı.
Arkeologlar Derneği sorulan soruya tepki göstererek, “Dün gece ATV’nin ‘Kim Milyoner Olmak İster’ isimli bilgi yarışmasında 30.000 TL değerindeki hiçbir bilimsel değeri olmayan ve Arkeoloji bilim dalını aşağılayan bu soruyu hazırlayanları ve ATV’yi kınıyoruz. Arkeoloji, bugün dünya ile boy ölçüşebileceğimiz bilim dallarından biridir. Maalesef hala Arkeolojiyi ve arkeologları anlayamamış bir medya ile karşı karşıyayız. Çok yazık!” ifadelerinde bulunurken, Sorunun doğru yanıtı ‘yalamak’ olarak açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler