Ana SayfaÜnlülerKibariye'nin kızının "rızam var" sözlerine Bakanlık itiraz etti. Serbest kalan sevgilisine hapis...

İlgili Postlar

Kibariye’nin kızının “rızam var” sözlerine Bakanlık itiraz etti. Serbest kalan sevgilisine hapis istemi!

Kibariye’nin 14 yaşındaki kızı “Rızam vardı birlikte olduk” ifadesine itiraz. Kızın babasının şikayetçi olduğu şahıs için Bakanlık harekete geçti. Sanığa 19 yıl hapis cezası isteniyor. Detaylar haberimizde…

Kibariye’nin kızı “rızam vardı” dedi ama işe yaramadı

İddianamede; “Kibariye’nin kızı, 2015’te Facebook aracılığıyla 19 yaşındaki B.U. ile tanıştı. Kızın babasının onaylamadığı ilişki ilerledi ve cinsel birliktelik yaşandı. Baba A.K., şikayetçi oldu, ancak genç kız “Rızam var” deyince sanık serbest kaldı. Duruma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahale etti.” ifadelerinin yer aldığı iddia ediliyor.

Annesi evlenmemizi istiyordu, kız arkadaşım 18 yaşındayım demişti

B.U., Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasında, “Annesi evlenmemizi istiyordu. Birlikte söz yüzüğü taktık. Kız arkadaşım 18 yaşında olduğunu söylemişti” diye konuştu.

Delil yetersizliğinden beraat

Kibariye’nin kızı B.K., psikolog eşliğinde alınan ifadesinde erkek arkadaşı ile kendi rızası ile ilişkiye girdiğini ifade etmiş ve şikayetçi olmamıştı. B.U., olaydan altı ay sonra tahliye edilerek “delil yetersizliğinden” beraat etmişti.

Mağdurenin rızası hukuken geçerli değil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise beraat kararına itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi dosyayı inceleyerek 15 yaşından küçük mağdurenin rızasının hukuken geçerli olmadığı vurgulandı. Daire, beraat kararını kaldırdı ve sanığa toplam 19 yıl 9 ay 15 gün ceza verdi. B.U. için yurt dışı yasağı konuldu. Yargıtay’ın kararı onaması durumunda yeniden cezaevine girecek.

Kibariye kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler