Ana SayfaKültür ve SanatKesik Hikaye Sahneyle Buluşuyor

İlgili Postlar

Kesik Hikaye Sahneyle Buluşuyor

Tarık Tufan’ın Beni Onlara Verme isimli kitabından uyarlama bir hikayeye sahip olan Kesik Hikaye sahneyle buluşuyor. Oyun gelecek günlerde sahnelenecek.

Kesik Hikaye Sahneyle Buluşuyor

İlk üç gösterim yeri olarak Marmara şehirlerini tercih eden Kesik Hikaye,  26 Kasım’da Sakarya Adapazarı Kültür Merkezi’nde, 28 Kasım’da Kocaeli Alternaif Sahne’de, 05 Aralık’ta Bursa Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Bu programa ek olarak oyun 20 Aralık’ta Ak’la Kara Tiyatro’da sahnelenecek. Ayrıca Aralık ayı içerisinde İstanbul’un çeşitli başka mekanlarında da izleyici ile bir araya gelecek.

Oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini yapan usta isim Hakan Güneri’nin yanı sıra, televizyon dizilerinden aşina olduğumuz Gözde Gürkan’a Mesut İzgi ve Ahmet Samet Kütükçü de oyun bünyesinde yer alıyor. Oyunun hazırlık süreci altı ay sürdü.

Gözde Gürkan Kimdir?
Mesut İzgi Kimdir?

Kurbansınız, kendi yarattığınız ideolojinin yaralı kurbanları

“Kurbansınız, kendi yarattığınız ideolojinin yaralı kurbanları…” mottosu ile seyirci ile buluşacak olan Kesik Hikaye, kadın erkek ilişkisini konu alırken, kimsenin görmek istemediği pürüzlü Türkiye hikayelerini yerleştiriyor.

Son yıllarda ülkemizin karanlık yüzünü gösteren “kadına şiddet” olgusunun doğasını anlama çabası olarak da görülebilecek oyun esasında bundan fazlasını öneriyor seyircisine. İnsanda yurt var mıdır insana?” sorusunun cevabına yakılmış bir ağıda dönüşerek “başka türlüsü mümkün, birbirimizin canını yakmadan da bir arada olabiliriz” diyor. Sonunda “bütün kötülükleri belki de bir Neşet Ertaş bozlağı bitirebilir” önermesi ile ayrılıyoruz oyundan.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler