Ana SayfaKimdirKerem Kabadayı Kimdir?

İlgili Postlar

Kerem Kabadayı Kimdir?

Kerem Kabadayı Kimdir? Kerem Kabadayı Nerede Doğdu? Kerem Kabadayı Aslen Nereli? Kerem Kabadayı Hangi Burç? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Kerem Kabadayı Nerede Doğdu? Kerem Kabadayı Aslen Nereli? Kerem Kabadayı Hangi Burç?

Kerem Kabadayı  20 Aralık 1977 yılında Ankara’da doğmuştur. Kerem Kabadayı Aslen Ankaralıdır. Kerem Kabadayı Yay Burcudur.

Kerem Kabadayı Kimdir?

Kerem Kabadayı Mor ve Ötesi adlı türk rock grubunun kurucu üyesidir. Kerem Kabadayı yazar, sanat ve mimari tarihi araştırmacısıdır. Kerem Kabadayı İlk, orta ve lise eğitimini, Bahariye İlkokulu (1983-1988) ve İstanbul Özel Alman Lisesi`nde (1988-1996) tamamlamıştır. Kerem Kabadayı, 2000 yılında, Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 2001-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde, mimari, kentleşme ve çağdaş sanat kuramları üzerine Yüksek Lisans programına devam etti. Ağırlıklı olarak Yapısalcı-Marksist kentleşme ve tarih kuramlarına dayanan, “Capitalist Urbanization in Turkey between the 1920s and the Early 1990s: An Alternative Interpretation” başlıklı tez çalışması ile Yüksek Lisansa hak kazandı. 2002-2004 yılları arasında, Koç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2004 yılında bu görevinden istifa ederek, İstanbul Teknik Üniversitesi, Taşkışla Kampüsünde bulunan Mimarlık Tarihi Anabilim Dalında doktora çalışmasına başladı.

Kerem Kabadayı`nın yayınlanmış ilk yazısı Amiga Dünyası adlı bilgisayar dergisinin, Kasım 1992`de yayımlanan 30. sayısında yer aldı. 2003 yılından bu yana, Plan B Yayınları tarafından yayımlanan Asklepios adlı tıp kültürü dergisinde yazmaktadır. Kerem Kabadayı LM Basın Yayın tarafından çıkartılan Red adlı aylık siyasi eleştiri dergisinin köşe yazarıdır.

Kerem Kabadayı, amatör olarak davul çalmaya 1990 yılında başladı. Kısa bir süre, Whisky grubunun bateristi Alpay Asena Şalt`dan özel davul dersleri alarak başarılarını arttırmıştır. Harun Tekin (gitar), Şahin Yalabık (vokal), Derin Esmer (gitar) ve Alper Tekin`den (bas gitar) oluşan Decision grubuyla 1994`e kadar birlikte sahne aldı. Şahin Yalabık`ın gruptan ayrılması ile sadece Türkçe sözlü beste yapmaya karar verip, mor ve ötesi adını alan grubun ilk albümü Şehir`de yer alan “Sabahın Köründe”, “Uyku”, “Past”, ve “Reality” adlı şarkıların sözlerini yazdı. “Uyku”, aynı zamanda mor ve ötesi`nin Decision döneminden kalan ilk Türkçe sözlü bestesidir…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler