Ana SayfaKimdirAyşe Mine Kimdir?

İlgili Postlar

Ayşe Mine Kimdir?

Müzik dünyasının uzun yıllar bir çok başarılı eserine imzasını atmış usta sanatçısı Ayşe Mine Kimdir? Ayşe Mine Nerede Doğdu? Ayşe Mine Aslen Nereli? Ayşe Mine Hangi Burç? Ayşe Mine’nin Albümleri Neler? Hepsi Ve Daha Fazlası Haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Ayşe Mine Nerede Doğdu? Ayşe Mine Aslen Nereli? Ayşe Mine Hangi Burç?

Ayşe Mine 1961 yılının 30 Ocak ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ayşe Mine aslen Trabzon’ludur. Ayşe Mine Kova Burcudur.

Ayşe Mine Kimdir?

Ayşe Mine Mecidiyeköy 6 Ekim İlköğretim’de eğitim hayatına başlamış ardından Orta ve Lise tahsilini Mecidiyeköy Lisesi’nde tamamlamıştır. 13 yaşında iken Radife Erten’den müzik eğitimleri almış ve ud ile tanışmış, çalmaya başlamıştır. 16 yaşına geldiğinde ise ilk 45’lik plağını müzik fiyasasında yer almıştır. Radife Erten dışında Özcan Korkut, İsmail Akdeniz ve Muzaffer Birtan gibi usta isimlerden dersler almış, Üsküdar Musiki Cemiyeti bünyesinde eğitimlerini sürdürmüştür.

Ayşe Mine daha sonra TRT denetimleri ve yaşı nedeni ile istediği çıkışı tam olarak gerçekleştirememiştir. 1977 yılının 2. yarısında ilk 45’liğini piyasaya sürmüş sonra Hey Dergisi tarafından da olumlu karşılanmıştır. Geleceğin ümit verici isimleri arasında gösterilmiştir. 80’li yıllarda Arabesk müziğe geçiş yapmış Demek ki Öyle adlı şarkısı ile unutulmazlar arasına dahil olmuştur. Sonraki süreçte ekranlara çıkma yasağı engeli kalkmış ve TRT’de plağında yer alan 2 şarkısını seslendirmiştir.

Ayşe Mine  1978 senesinde Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek ödülünü kazanmış, 1979 senesinde Dağhan ve Atilla Atasoy ile beraber Eurovision Türkiye seçmelerine katılmıştır. Yarı finale kadar yükselmiş ardından Ep Plak yapmıştır. 16 sene Emre Grafon Şirketi bünyesinde solist olarak çalışmalar gerçekleştirmiş, 15 Long Play ve kaset doldurmuştur. Erkek Milleti isimli plak ile Altın Long Play ödülünü kazanmış, o şarkının ismi ile 1986 senesinde bir sinema filminde rol almış ve çok beğenilmişti.

Ayşe Mine Evliliği:

1979 evlenmiş bu evliliğinden 1980 doğumlu Cenk ve 1981 doğumlu Berk isminde bir oğlu vardır.

Ayşe Mine’nin Albümleri:

Erkek Milleti

Utan

Yalancı

Ağla Gönül

Şaka Yaptım

Bir Evet Yeter

O Güne Gelmesin

Yemin mi Ettin

Yasak Aşkımız

Sıkı Fıkı

Sevdikte Ne Oldu

Güzel

Dertli Gelin

Suskunum

Boşa Beni

Bir Sen Kaldın

Anka Kuşu

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler