Ana SayfaDedikoduKendine Has Tarzıyla Türkçe Rap'in Yeni Yıldızı Ben Fero...

İlgili Postlar

Kendine Has Tarzıyla Türkçe Rap’in Yeni Yıldızı Ben Fero…

Kendine Has Tarzıyla Türkçe Rap’in Yeni Yıldızı Ben Fero…

Türkçe Rap’in yeni sesi, yaptığı şarkılarla Rap piyasasına yepyeni bir soluk getiren Ben Fero, çok konuşulan “Demet Akalın” şarkısına klip çekti. Çıktığı günden bu yana şarkılarını ezberlettiren Ben Fero, Redbull.com’un sorularını cevapladı. Ben Fero son şarkısında ‘Demet Akalın’ isminin geçmesine üzerine gelen soruya “Demet Akalın şarkısında ‘hava kapalı’ kelimeleriyle başladım her şeye. ‘Hava kapalı, ama akalım…’ Akalım kelimesinden sonra da Demet Akalın… Tamamen denk geldi” şeklinde cevap verdi.

Kendine has tarzı ile geçtiğimiz yılın en çok konuşulan isimleri arasında yer alan 28 yaşındaki rapçi Ben Fero, ‘Mahallemiz Esmer’ şarkısı ile birkaç haftada milyonlarca dinlenmiş ve ‘Kimlerdensin’ , ‘3 2 1’ şarkıları ile başarısını kanıtlamayı başarmıştı. Ben Fero’nun ‘Demet Akalın’ şarkısına çektiği klibinde Demet Akalın eşlik etti. Türkçe Rap’in yeni yıldızı Ben Fero müziğe başlama hikayesini ve gelecek için planlarını Redbull.com’a anlattı.

Kendine Has Tarzıyla Türkçe Rap'in Yeni Yıldızı Ben Fero...
Kendine Has Tarzıyla Türkçe Rap’in Yeni Yıldızı Ben Fero…

“Demet Akalın… Tamamen denk geldi”

Almanya’da dünyaya gelen ve üç yaşında ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönen Ben Fero, yaklaşık 15 yıldır hip hop kültürünün içinde bulunduğunu dile getirirken şu anda ise hip hop’ın Türkiye için yeni sayılan türü trap müziğin öncülerinden olmayı başardı. İlk albümü ‘Orman Kanunları’ndan ‘Demet Akalın’ şarkısına klip çeken Ben Fero, ünlü popçu Demet Akalın ile bir araya geldi. Ben Fero, Demet Akalın ismini özellikle seçmediğini dile getirirken “Demet Akalın şarkısında ‘hava kapalı’ kelimeleriyle başladım her şeye. ‘Hava kapalı, ama akalım…’ Akalım kelimesinden sonra da Demet Akalın… Tamamen denk geldi” şeklinde konuştu.

“Yaptığım işin arkasındaydım hep”

Klibi ilk izlendiğinde kendine güvenmeye başladığını dile getiren Ben Fero, “Önümde benim gibi bir örnek yoktu, ne bekleyeceğim konusunda bir analiz yapamadım. Yaptığım işin arkasındaydım hep, ama isimsiz biri olmanın bana vakit kaybettireceğini ve bir yerlere gelebilmemin zaman alacağını düşünüyordum. Çok da düşündüğüm gibi olmadı, o yüzden mutluyum.” diye konuştu. Peşinde olduğum birçok şey var diyen Ben Fero “sadece hip hop anlamında değil, ailemle ve arkadaşlarımla da yapmak istediğim şeyler var” şeklinde devam etti.

Kendine Has Tarzıyla Türkçe Rap'in Yeni Yıldızı Ben Fero...
Kendine Has Tarzıyla Türkçe Rap’in Yeni Yıldızı Ben Fero…

“Hip hop’la da çok erken tanıştım”

Hip hop müziğe olan ilgisinin küçük yaşlardan itibaren başladığını dile getiren Ben Fero, “Benim hayatımda çocukluktan başlayan bir şey var.” diye konuştu. Ben Fero, okuldan sonra arkadaşlarıyla pek görüşen biri olmadığını fakat asosyal bir çocuk da olmadığını dile getirdi. “Oturduğumuz yer yeni gelişmekte olan bir yerdi ve evler de birbirine uzaktı. Bağ var, bahçe var, iki tane de ev var. Öyle olunca kendimle çok vakit geçirdim. Hip hop’la da çok erken tanıştım. Bu nedenle de ‘Şu dönem beni çok etkiledi’ diyemiyorum, hepsinin müziğimde etkisi olmuştur.” şeklinde konuştu.

“Hip hop müziğin birçok değişimine şahit oldum”

Kısa süre içerisinde Türkiye’de hip hop müziğinin önemli temsilcileri arasında yer edinmeyi başaran Ben Fero, “Hip hop müziğin birçok değişimine şahit oldum.” dedi ve devam etti “ABD’de ne değişse, Türkiye’ye 5-7 sene sonra geliyor. Avrupa’da ne değişse, 3-5 sene sonra geliyor.” diyor. Türkçe’nin trap müzik yapmak için çok zor bir dil olduğunu dile getiren Ben Fero, ” ‘I-was-in-the-hood’, bitti. Ama Türkçe olunca kesmeniz gerekiyor. Ma-hal-le-de-yim. Bu hecelerin tek başına bir anlamı yok. O yüzden bir cümle kurabilmek için, çok seçici davranmam gerekiyor. Çok büyük anlamlar yüklemekten de bahsetmiyorum, bu konuda bazı insanlar bana sert geri dönüşler yapıyor” şeklinde konuştu.

Albümünün ilk klibi ‘Demet Akalın’ iki günde 8 milyon izlenme aldı. Tüm dijital platformlarda ve Redbull.com’da da yayınlanan klibe ve Ben Fero’nun röportajının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler