Ana SayfaÜnlülerKemal Sunal'ın, kalbindeki sorun için gizli gizli Almanya'ya gittiği ortaya çıktı!

İlgili Postlar

Kemal Sunal’ın, kalbindeki sorun için gizli gizli Almanya’ya gittiği ortaya çıktı!

Aramızdan ayrılalı 17 yıl olmasına rağmen hala daha büyük bir özlemle anılan usta sanatçı Kemal Sunal hakkında yıllar sonra bir gerçek ortaya çıktı. Sanatçının vefatı sırasında yanında olan yönetmen Ali Özgentürk, kalp krizi geçirmesi nedeni ile hayatını kaybeden Kemal Sunal için “Kalbinde sorun vardı. Karısından bile gizlemiş. Her yıl Alman doktorlara kalbini gösteriyormuş.” açıklamasında bulundu. Detaylar haberimizde…

Usta yönetmen Ali Özgentürk, verdiği bir röportajda bundan 17 yıl önce hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal’ın vefatına dair çarpıcı bir itirafta bulundu. Sunal’ın vefat anını anlatan Özgentürk, “Karısından da gizlemiş. Yazları arabayla Almanya’ya giderdi. Meğer duyulmasın diye Alman bir doktora kalbini gösteriyormuş her yıl. Bir problem varmış kalbinde ama ne olduğunu bilmiyorum açıkçası.” diye açıklama yaptı.

Kemal Sunal’ın ölüm anında yaşadıklarını anlatan usta yönetmen, “Çok gırgır, tatlı şeyler konuşuyorduk. Uçağın televizyonu da işte güvenlik tedbirlerini anlatıyor. Uçak yavaştan yürümeye başladı, konuşmamız durdu. Kemal’in korktuğuna dair hiçbir belirti yoktu. Korkmuyordu da zaten. Ama birden başı omzuma düştü. Ali de oturduğu yerden kalktı. Ben “Doktor yok mu?” diye bir çığlık attım. Bayılmışım. Sonrasını hatırlamıyorum. Uyuttular beni.” dedi.

Uçak korkusu olduğu bilinen Kemal Sunal’ın o gün neden uçağa bindiği sorulan Ali Özgentürk, “Genelde uçaktan korkuyor. Ben dedim ki atlayalım arabaya, gidelim Batum’a… Önce “Evet” dedi. Sonra “Çok yoruluruz” diye vazgeçti. “Eh, şoför alırız” diyecek oldum; “Başkasının sürdüğü arabadan korkarım” dedi. Nihayet “Sen uçakta yanımda oturursan gideriz” dedi. Öbür yanına da oğlu Ali oturmuştu o gün. Hayatını kaybettiğinde daha yerdeydik yahu. Uçak kalkmamıştı bile.” diye konuştu.

Ali Özgentürk, “Balalayka’nın hikayesini onu düşünerek yazmıştınız, değil mi?” sorusuna “Çok uzun zaman önce, bir hikaye kurmuştum: Birileri, bir şairin cenazesini almaya gidiyorlar ve olaylar gelişiyor. Duygusal bir hikayeydi ilk kurduğum; komedi değildi. Sonra hikayeyi değiştirdim. Adana’da bir pavyonda Rus kızlarını gördüm çünkü. Onların hikayelerini dinledim, bir otobüse bindirilip köylerde dolaştırılıyorlarmış… Sonra zaman içinde, klasik Kemal Sunal komedisi dışında, farklı, sürprizleri olan, sıcak bir komedi filmi tasarladım. Yeni senaryo Kemal’in de hoşuna gitti. Sonra üzerinde çalıştık senaryonun. Batum’da çekecektik. Tabii Kemal’in ölümüyle o senaryo da değişti.” dedi.

Kemal Sunal’ı anlatan Özgentürk, “Kemal çok düzgün bir insandı. Ahlakı, saygısı çok güçlüydü. Filmlerindeki mizahın yarısını kendisi üretirdi. Bizim ulusal komiğimizdi. Ama çok ciddi bir insandı aynı zamanda. O Şaban karakterini ciddi bir yoldan elde etti.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler