Ana SayfaÜnlülerKayahan Bana Siyah Çelenk Yolladı!

İlgili Postlar

Kayahan Bana Siyah Çelenk Yolladı!

Kayahan bana siyah çelenk yolladı! Geçtiğimiz gün bir radyo programına katılan şarkıcı Demet Sağıroğlu, müzik kariyerinde yaşadığı anılarını anlattı. İlk solo performansında senelerce vokalistliğini yaptığı Kayahan’ın kendisine siyah çelenk yolladığını söyleyen ünlü şarkıcı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Tayfun Duygulu, Kayahan’ın kendisine bıçak çekmesinin nedenini açıkladı!

Kayahan bana siyah çelenk yolladı!

Kayahan bana siyah çelenk yolladı! Geçtiğimiz günlerde NTV Radyo’da Suat Kavukluoğlu’nun programına konuk olan ünlü şarkıcı Demet Sağıroğlu, hem çıkarttığı yeni single’ını hem de müzik yolculuğunda usta isimlerle yaşadığı anılarını anlattı.

Yıllarca Kayahan’ın vokalistliğini yapan Demet Sağıroğlu, ilk sahne performansında merhum sanatçının kendisine siyah çelenk gönderdiğini itiraf etti.

Demet Sağıroğlu, yıllarca vokalistliğini yaptığı Kayahan'ın kendisine siyah çelenk gönderdiğini itiraf etti.
Demet Sağıroğlu, yıllarca vokalistliğini yaptığı Kayahan’ın kendisine siyah çelenk gönderdiğini itiraf etti.

Demet Sağıroğlu kimdir?

Çelenkin üzerine bütün müzisyenlerin adını yazdırmış, benim adımı en alta yazdırmış

Türk müziğinin en önemli mihenk taşlarından birisi olan Kayahan’ın kendisinin müzikteki babası olduğunu ifade eden Sağıroğlu, usta sanatçıyla bir anısını şu sözlerle anlattı:

“Kayahan, müzikteki babamdı. Ondan çok şey öğrendim; şarkı nasıl söylenir, nasıl yazılır, sahnede nasıl durulur… “İlk albümünü ben yapacağım” dedi. Ondan bir tarih istedim, söz aldım. Sehpaya çizik attı. O tarih geldi, çattı. Ortada albüm yok. ‘Kayahan Ağabey; ama bu tarihte söz vermiştiniz, sehpaya çizik attınız’ dedim. ‘Sehpa değişti’ dedi. Güldük. ‘O zaman ben de değiştim’ dedim.

O sırada Şehrazat ve Uzay Heparı’dan albüm teklifi gelmişti. Ben de onlara çok inanmıştım. ‘O halde ben gidiyorum Kayahan Ağabey’ dedim. Bana küstü. O dönemlerde solo sahne performansı yapmaya başladım. Kayahan Ağabey’i de davet ettim. Mekana siyah çelenk gönderdi. Çelenkin üzerine bütün müzisyenlerin adını yazdırmış, benim adımı en alta yazdırmış. Şimdi gülümseyerek hatırlıyorum bu anıları.”

Uzay Heparı’nın yeri çok ayrı

Çıkarttığı ilk albümü Kınalı Bebek ile 90’lı yıllarda büyük bir başarı yakalayan Demet Sağıroğlu, albümde bir çok ilkin gerçekleştiğini ifade etti.

“Uzay Heparı kadar yeteneklisini görmedim” diyerek o günleri anlatan Sağıroğlu, “Şehrazat’ın ilk prodüktörlüğüydü. Beni Sezen Aksu’nun sahnesinde izleyip ‘İlk sanatçımız Demet olmalı’ diyerek, albüm teklif eden Sony Müzik’in ilk sanatçısıydım.

O albümde Uzay Heparı’nın da yeri çok ayrı. Birçok bestesi ve düzenlemesi var. Çok yetenekli ve özel bir müzisyendi Uzay. Ondan sonra çok müzisyenle çalıştım. Onun kadar yeteneklisini görmedim.” dedi.

Sözlerini kendisinin yazdığı, bestesini ise Melih Kibar’ın yaptığı Tuna Kiremitçi’nin ilk filminde de kullanılan Sessiz Veda şarkısının bilinmeyen hikayesini anlatan Demet Sağıroğlu, şunları söyledi:

“Melih Ağabey, bana söz yazmam için birkaç beste yollamıştı. İçlerinde en çok ‘Sessiz Veda’yı sevdim. ‘Buna söz yazılamaz, yapısı uygun değil’ dedi. Israr edince, denememe izin verdi. Sözleri duyunca çok etkilendi. Hatta o yıllarda gazetelere benimle ilgili demeçler verdiğini hatırlıyorum: ‘Çiğdem Talu’dan sonra söz yazarımı buldum. Demet Sağıroğlu’yla çalışacağım’ diye.. Sonra o şarkıyı Tuna dinledi. ‘Ben bunu filmimin şarkısı yapmak istiyorum’ dedi. Şarkıda geçen ‘Adını Artık Sen Koy’ filmin adı oldu.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler