Ana SayfaÜnlülerKartal Tibet Gözyaşlarıyla Uğurlanırken Vasiyetindeki Detay Olay Oldu...

İlgili Postlar

Kartal Tibet Gözyaşlarıyla Uğurlanırken Vasiyetindeki Detay Olay Oldu…

Türk Sineması ve Yeşilçam’ın usta aktörlerinden olan 83 yaşındaki Kartal Tibet, perşembe akşamı ani ölümünün ardımdan bugün Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen acı yüklü bir törenle son istirhatine sevenleriyle uğurlanırken törendeki acı detay olay oldu…

Yeşilçam’ın Usta İsmi Kartal Tibet Hayatını Kaybetti!

Kartal Tibet Gözyaşlarıyla Uğurlanırken Vasiyetindeki Detay Olay Oldu…

Türk sinemasının ünlü ismi senarist, yönetmen ve oyuncularından Kartal Tibet, geçtiğimiz perşembe gecesi acı bir haberle yaşama gözlerini kapamıştı. Oyuncu olan üvey oğlu Civan Canova, sosyal medya hesabından “Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim” n ifadeleriyle Kartal Tibet’in ölüm haberini duyurdu. Kartal Tibet ‘in bugün öğle namazını takipen Zincirlikuyu Camii’nde hayranları ve ailesinin eşlik etmesiyle namaz kılındı.

Cenaze Töreni Ünlüler Geçidine Döndü…

Usta ismin cenaze töreninde Kartal Tibet’in oğlu Kanat, kızıları Kumru ve üvey oğlu  Civan Canova taziyeleri kabul ederken Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Yeşilçam’ın ünlü sanatçılarından Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, İlyas Salman, Nuri Alço,  gibi çok fazla sayıda ünlü ile hayranları katıldı.

Kanat Tibet: “Onunla Bir Dönem Bitiyor”

Kartal Tibet’in oğlu Kanat Tibet; “Çok büyük kayıp. Babamız bu toprakların insanları için yeri zor doldurulacak bir insan. Hepimizi güldürdü, ağlattı, dertlerimizi unutturdu. Onunla bir dönem bitiyor” dedi.

Kumru Tibet: “Çok Büyük Bir Üzüntüm Var..”

Kartal Tibet ‘in kızı Kızı Kumru Tibeti babasıyla son kez vedalaşırken üvey ağabeyi Civan Canova teselli etti. Kumru Tibet; “Çok özel bir insandı. O kadar iyi bir baba ve dosttu. Duygularımı ifade edebilmem mümkün değil. Çok büyük bir üzüntüm var. Anılarımızla yaşayacak umarım” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi…

Civan Canova: “Sağlık Sorunları İle Uğraşıyordu”

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu olan Usta sanatçı Kartal Tibet’in üvey oğlu Civan Canova ise merhum sanatkarın özellikle son zamanlarında ağır bir şekilde sağlık sorunları yaşadığını anlattı. “Son 3-4 yıldır KOAH hastalığı ile mücadele ediyordu. Buna bağlı ayrıca böbrek yetmezliği oluştu. Son zamanlarında Beşiktaş’ı takip edebildiği kadar takip etti”  diyen sözlerine şöyle devam etti… ….”Son kez şampiyonluğu gördü. Bana karşı hiçbir zaman üvey evlat gibi davranmadı, acım çok büyük.” 

“Kartal Abinin İzleri Vardır.” 

 “Acımızı tam olarak yaşayamıyoruz, Herhalde biraz yalnız kaldığımız zaman daha çok çökecek içimize, yokluğu. Ben bu yaşıma kadar, çocukluğumdan beri Kartal abinin izleri vardır. Bütün hayat sayfalarımın hepsinde onun bir yeri var. Hayat bize devam et diyecek ama onun özlemi, sevgisi onun bize öğrettikleri, ruhumuza yansıttığı o güzel etki, hiç bir zaman kaybolmayacak” dedi.

Hülya Koçyiğit: “Tek Tesellimiz Geride Bıraktıklarımız”

“Tüm sinemaseverlerin başı sağ olsun. Türk sinemasına hem oyuncu hem de yönetmen olarak kattıkları ile çok önemli bir insandı. Hepimizin gideceği yer aynı, başımız sağ olsun. Tek tesellimiz geride bıraktıklarımız” diye konuştu.

Orhan Gencebay: “Türk milletine Türklüğü Sevdirdi..”

 “Hepiniz onu ‘Tarkan’ olarak tanıdık. Türk milletine Türklüğü en iyi şekilde anlattı, sevdirdi. Bizim için önemli bir kayıp. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Vasiyeti…

Yeşilçam yıldızının vefatı sonrası “Gerek koronavirüs pandemisi nedeniyle gerekse kendi arzusu üzerine özel bir tören yapılmayacaktı” açıklaması yapılmıştı. Kartal Tibet’in vasiyeti ailesi tarafından dikkate alındı ama hem özel tören yapılmadı, hem de Covid 19 salgını nedeniyle cenazeye yüksek katılımlı olmadı.

Usta sanatçının tabutunun önündeki fotoğrafının altındaki yazı dikkatlerden kaçmadı. Tabutunun önündeki fotoğrafının altındaki “Ölüm Allah’ın emri, ayrılık olmasaydı” yazısı dikkat çekti.

Usta Oyuncu Kartal Tibet’in Kaderine Terk Edilen Ünlü Otomobili Bulundu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler