Ana SayfaYaşamSağlıkKarın Germe Ameliyatı Nedir? İkinci Kez Yapılabilir mi?

İlgili Postlar

Karın Germe Ameliyatı Nedir? İkinci Kez Yapılabilir mi?

Özellikle birden fazla kez doğum yapmış annelerde doğum sonrası kilo kaybıyla ve küçülen karın bölgesiyle beraber bu bölgede belirgin bir gevşeme görünümü meydana gelebilmektedir. Kişinin özgüvenini zedeleyen bu sinir bozucu durumun çözümü için orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağ ve deri dokusunun alınmasını kapsayan, sonucunda da kişiye dümdüz bir karın bölgesi görünümü yaratan karın germe ameliyatları günümüzde sıklıkla uygulanmaktadır. Karın germe ameliyat çeşitleri nelerdir, kimlere uygulanır, ameliyat sonrası kişi ne zaman sosyal hayatına dönebilir ve ameliyat sonrasında çocuk sahibi olunmasını etkileyen bir durum oluşur mu vb. sıklıkla merak edilen tüm soruları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk.

Karın Germe Ameliyatı
Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyat çeşitleri nelerdir?

Karın germe ameliyatları bu bölgedeki sarkma ve gevşeme miktarına bağlı olarak 2 farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan birincisi mini karın germe ameliyatı, diğeri ise tam karın germe ameliyatıdır. Her iki ameliyat da genel anestezi altında ve hijyenik ameliyathane ortamında yapılırlar. Mini karın germe ameliyatları, ameliyat esnasında yalnızca alt karın bölgesine müdahale edilen ve bu bölgedeki fazla deri dokusunun çıkarılmasını hedefleyerek düz bir karın görünümünün elde edilmesinin amaçlandığı ancak göbek deliğine ya da orta karın bölgesine herhangi bir müdahalede bulunmayan operasyonlardır. İyileşme süreci tam karın germe ameliyatlarına göre çok daha hızlı olurken, ameliyat süresi de yaklaşık olarak 2 saat kadardır. Tam karın germe ameliyatları ise tüm karın bölgesine müdahale edildiği, gerekirse öncesinde fazla yağ dokusunun liposuction yöntemiyle vücuttan uzaklaştırıldığı ve ardından hem orta hem alt karın bölgesindeki sarkıklık ve gevşemelerin toparlandığı, aşağıya düşen göbek deliğinin ise tekrar yukarıya doğru olması gereken noktaya taşındığı ameliyatlardır. Tam karın germe ameliyatlarının sonrasındaki iyileşme süreci mini karın germe ameliyatlarından daha uzun olabilmektedir. Ameliyat süreci ise yaklaşık olarak 4 saat kadardır.

Karın germe ameliyatları kimlere uygulanır?

  • Sıklıkla birden fazla kez hamilelik ve doğum süreçlerinin yaşanmasıyla beraber karın bölgesinde deformasyon ve gevşeme sorunu yaşayan,
  • Aşırı kilo alıp verme nedeniyle karın derisinde sarkma meydana gelen,
  • Orta ve alt karın bölgesinde fazla miktarda deri gevşeme sorunu yaşayan,
  • Karın bölgesinde yağ birikimine ek olarak elastikiyet kaybı ve deformasyon sorunu yaşayan,
  • Daha sıkı ve gergin bir karın bölgesine sahip olmak isteyen,
  • Diyet ve egzersiz programlarına rağmen bu sorunlarına çözüm bulamayan,
  • Sağlık durumunda ve vücudun iyileşme sürecine negatif etki edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan hem erkek hem de kadınlara uygulanabilmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrasında hasta ne zaman sosyal hayatına geri dönebilir?

İster mini karın germe ameliyatı isterse de tam karın germe ameliyatı yapılmış olsun, iyileşme süreçlerinin tamamlanması ve hastaların sosyal hayatlarına dönmeleri biraz zaman alabilmektedir. Mini karın germe ameliyatları sonrasında hastanın durumuna bağlı olarak en az bir gece hastanede yatmaları uygun olurken, tam karın germe ameliyatlarının sonrasında ise hastaların en az 2 gece hastanede kalmaları gerekmektedir. Her iki ameliyat bitiminde de hastalara giydirdiğimiz korse gece gündüz olmak şartıyla ve en az bir ay boyunca hiç çıkarılmadan kullanılmalıdır. Bu sayede hasta sosyal yaşamına daha hızlı bir şekilde dönebilmektedir. Hastalar her iki operasyon sonrasında da karın bölgelerini korumalı, bir süre ağır kaldırmamalı ve karın bölgesini zorlayacak egzersizlerden uzak durmalılardır. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde ameliyatlardan 5-6 gün sonrasında kişi günlük yaşantısına yavaş yavaş geri dönüş yapabilir. Hastaların normal yaşamlarına tamamen dönüş süreleri ise mini karın germe ameliyatlarının yaklaşık 7-10 gün sonrasında, tam karın germe ameliyatlarının ise yaklaşık 14 gün sonrasında olabilmektedir. Ameliyatların ardından hastanın iyileşme durumuna bağlı olarak yaklaşık 2-3 ay sonrasında hasta spor yapabilecek ve tamamen özgür davranabilecek hale gelir.

Karın Germe Ameliyatı
Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyatı öncesinde hastanın nelere dikkat etmesi gerekir?

Sigara ve alkol tüketimi vücuttaki dokuların iyileşme sürecini yavaşlattığından dolayı, eğer hasta bu ürünleri kullanıyorsa ameliyattan en az 2 hafta öncesinde tüketimlerine ara vermelidir. Kan sulandırıcı ilaçlar ve bazı bitki çayları ameliyat esnasındaki kanama miktarını arttırıp risk oluşturacağından dolayı doktorun belirteceği zamanda kullanımları kesilmelidir. Ameliyat sonrasında iyileşme döneminde yine doktor onayıyla geri kullanılmaya başlanabilmektedir. İster mini karın germe ameliyatı isterse de tam karın germe ameliyatı olsun, hastaya genel anestezi uygulaması yapılacağından dolayı hem ameliyat süresince sorun yaşanmaması hem de iyileşme sürecinde hastanın ilaç alarak bünyesini yormaması için ameliyat öncesinde nezle veya gribal enfeksiyon durumu gerçekleşirse ameliyat tarihi mutlaka ötelenmelidir.

Karın germe ameliyatları sonrasında iyileşme süreci nasıldır?

  • Karın germe ameliyatları sonrasında hastanın ağrı kesici ilaçlarla geçirilebilecek seviyede bir ağrısı olur. Tam karın germe ameliyatları, mini karın germe ameliyatlarına oranla daha kapsamlı ameliyatlar olduklarından dolayı ameliyat sonrasındaki ağrı miktarı biraz daha fazla olabilmektedir.
  • Mini karın germe ameliyatlarının sonrasındaki iyileşme süreci, tam karın germe ameliyatlarının sonrasındaki iyileşme sürecinden hem daha hızlı hem de daha kolay atlatılmaktadır.
  • Mini karın germe ameliyatından sonra hastalar genellikle bir gece hastanede kalırken, tam karın germe ameliyatlarının sonrasında hastaların mevcut durumlarına göre yaklaşık 2 gece kadar hastanede kalmaları gerekmektedir.
  • Hem mini karın germe hem de tam karın germe ameliyatları sonrasında ameliyathaneden çıkarılmadan önce hastaya özel bir korse giydirilmektedir. İyileşme sürecinin daha hızlı olması ve bu süreç boyunca karın bölgesini ve ameliyat esnasında karna verilen düz görünümü koruyabilmek için bu korsenin en az bir ay boyunca gece ve gündüz hiç çıkarılmadan kullanılması gerekmektedir. Kontrol seanslarıyla beraber doktorun uygun gördüğü zamanda ise yalnızca gündüz kullanımına geçiş yapılabilmektedir.
  • Mini karın germe ameliyatlarının yaklaşık 5-6 gün, tam karın germe ameliyatlarının ise yaklaşık 7-10 gün sonrasında hastalar yavaş yavaş günlük rutinlerine geri dönebilmektedirler. Ameliyatların ardından yaklaşık 2-3 hafta kadar bir sürenin geçmesiyle beraber hastalar çok daha rahat hareket etmeye başlarlar. Ancak bu döneme kadar karın bölgesini zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır.

Karın germe ameliyatı sonrasında çocuk sahibi olunmasını engelleyen bir durum oluşur mu?

Hayır. Hasta ister mini karın germe isterse de tam karın germe ameliyatı olmuş olsun, iyileşme sürecinin sonrasında çocuk sahibi olunmasında herhangi bir engel yoktur. Ancak hasta eğer kısa bir süre içerisinde çocuk sahibi olmayı planlıyorsa, doğum sonrasında tekrar deformasyon ve sarkmalar oluşabileceğinden dolayı, karın germe ameliyatının ertelenmesini tavsiye ediyoruz.

Karın germe ameliyatı ikinci kez yapılabilir mi?

Birçok estetik ameliyatında olduğu gibi karın germe ameliyatlarının yenilenebilmesi için de ilk ameliyatın üzerinden en az bir sene geçmiş olması gerekmektedir. Bu sürenin sonunda kişinin eğer mutsuz olduğu ve küçük dokunuşlarla düzelebilecek bir durum var ise karın germe ameliyatları ikinci kez yapılabilmektedir. Ancak kişi ilk ameliyatın ardından korse giyimine, kontrol seanslarına ve beslenme şeklinde uymadıysa ve karın bölgesinden ileri boyutta bir sarkma meydana geldiyse, ikinci büyük bir ameliyat hastanın vücuduna zarar verebileceği için yapılması tavsiye edilmez.

Karın germe ameliyatının fiyatı nedir?

Karın germe ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda karın germe ameliyatlarının fiyatları hastanın karın bölgesindeki sarkma ve deformasyon miktarı ile çekilecek olan yağ oranına bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle karın bölgesinin görünümünden rahatsız olan ve sıkı bir karın görünümüne kavuşmak için çözüm arayışına giren hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler