Ana SayfaKimdirKanye West Kimdir?

İlgili Postlar

Kanye West Kimdir?

Amerikalı rapçi Kanye West kimdir? Kanye West kaç yaşında? Kanye West aslen nereli? Kanye West hangi yıl doğdu? Kanye West burcu ne? Kanye West şarkıları neler? Kanye West albümleri neler? Kanye West ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında….

Kanye West kaç yaşında? Kanye West aslen nereli? Kanye West hangi yıl doğdu? Kanye West burcu ne?

Kanye West 8 Haziran 1977 tarihinde Atlanta, Georgia, ABD’de dünyaya geldi ve İkizler burcudur.

Kanye West kimdir?

Atlanta’da doğup, Chicago’da büyüyen West, 2000’li yılların başında Roc-A-Fella Records için yapımcı olarak ün kazandı ve birçok ana akım sanatçıya single üretti. Bir rapçi olarak solo bir kariyer peşinde olan West, eleştirel ve ticari başarıya ulaşan ilk albümü The College Dropout’u 2004’te çıkardı ve GOOD Music plak şirketini kurdu.

Geç Kayıt (2005), Mezuniyet (2007) ve 808s & Heartbreak (2008) dahil olmak üzere daha sonra beğenilen stüdyo albümlerinde çeşitli müzik türlerini denedi. Sırasıyla maksimalizmden ve minimalizmden ilham alan West’in beşinci albümü My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) ve altıncı albümü Yeezus (2013) da önemli başarılardı. The Life of Pablo (2016), Ye (2018) ve Jesus Is King (2019) ‘i yayınlamaya devam etti. West’in diskografisi ayrıca sırasıyla Jay-Z ve Kid Cudi ile Watch the Throne (2011) ve Kids See Ghosts (2018) ile tam uzunlukta işbirliklerini de yaptı.

Ödül gösterilerindeki, sosyal medyadaki ve diğer kamusal ortamlardaki davranışlarının yanı sıra müzik ve moda endüstrileri, ABD siyaseti ve ırk hakkındaki yorumları için sık sık tartışma kaynağı oldu. 2020’de tutarlı bir yaşam etiğini savunan bağımsız bir başkanlık kampanyası yürüttü. Hıristiyan inancı ve televizyon kişiliği Kim Kardashian ile evliliği de medyanın ilgisini çekmiştir. Bir moda tasarımcısı olarak Nike, Louis Vuitton ve A.P.C. ile işbirliği yaptı. 

West, dünya çapında satılan 20 milyondan fazla albüm ve 140 milyon single ile dünyanın en çok satan müzik sanatçılarından biridir. Toplam 22 Grammy Ödülü kazandı ve onu tüm zamanların en çok ödül alan sanatçılarından biri yaptı. Diğer ödülleri arasında Billboard Sanatçı Başarı Ödülü, En İyi Uluslararası Erkek Solo Sanatçı dalında ortak rekor üç Brit Ödülü ve Michael Jackson Video Öncü Ödülü bulunmaktadır. Rolling Stone’un 2020 Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü listesine altı albümü dahil edildi; aynı yayın onu Tüm Zamanların En Büyük 100 Söz Yazarından biri olarak adlandırdı. West, Bob Dylan ile paylaştığı yıllık Pazz & Jop eleştirmen anketinde en çok albümün (dört) berabere kalan sahibi. Time dergisi, onu 2005 ve 2015 yıllarında dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak adlandırdı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler