Ana SayfaKimdirKadriye Kenter kimdir?

İlgili Postlar

Kadriye Kenter kimdir?

Kadriye Kenter, 1 Ocak 1954 (64 yaşında)tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Kadriye Kenter, oğlak burcu, 1.62cm boya sahip üniversitede tiyatro eğitimi almış bir tiyatro oyuncusudur.

Kadriye Kenter’in eğitim ve oyunculuk hayatı

Kadriye Kenter, Devlet Konservatuvarı İstanbul Üniversitesi mezunudur.

Kadriye Kenter Lise dönemlerinde tiyatro’ya adım atmış bu dönemde Atilla Alpöge’nin Çürük Elması isimli tiyatro oyununda rol almıştır. Son sınıfta Ali Baba Tiyatrosu’nda Lorca’nın Eskici Tazesi isimli oyununda başrol oynamıştır.

1972 senesinde İstanbul Belediye Konservatuvarını kazanan Kadriye Kenter eğitimi devam ederken yirmi arkadaşı ile birlikte Kocamustafapaşa’da Halk Sahnesi Oyuncuları adlı bir tiyatro kurmuştur. Bu tiyatro grubu ile birlikte Brecht’n Carrar Ana’nın Silahları ve Nazım Hikmet’in İstasyon isimli oyuncularını sergilemişlerdir. 2 senenin ardından tiyatroları kaza sonucu yangın nedeniyle yok olmuştur. Konservatuvardan mezun olduktan sonra 1977 senesinde Kenter Tiyatrosu’na katılmıştır.

Rol aldığı ilk oyun Çöl Faresi olmuştur. Günümüzde aktif olarak Haliç Üniversitesi Konservatuvarında ders vermektedir.

Kadriye Kenter’in rol aldığı film-diziler

Ayrıca bugüne kadar Alf, Öyle Bir Şey, Yaz Evi, Şapkadan Babam Çıktı, Maki ve Ölene Kadar gibi prolerde rol almıştır.

Kadriye Kenter’in özel hayatı

1976 yılında Müşfik Kenter ile evlenmiştir. Müşfik Kenter 2012 yılında vefat etmiştir. Evlenmeden önceki kızlık soyadı Demirel’dir.

Kadriye Kenter’in bu dönem yer aldığı proje

Günümüzde ise Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Siyah Beyaz Aşk dizisinde Handan Adaklı karakteri ile oyunculuk serüvenini sürdürmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler