Ana SayfaDünyaJohnny Depp ve Amber Heard Davasındaki Juriden Çarpıcı Açıklamalar

İlgili Postlar

Johnny Depp ve Amber Heard Davasındaki Juriden Çarpıcı Açıklamalar

Hollywood’un milyonlarca dolarlık bütçeye sahip çok izlenen filmlerini aratmayacak bir davada karşı karşıya gelen eski eşler Amber Heard ile Johnny Depp birkaç gün önce hayatlarında yeni bir döneme başladı. Johnny Depp ve Amber Heard davasındaki juriden çarpıcı açıklamalar geldi. İşte detaylar;

“Beklenmedik Gelişme”

Depp, kendisini şiddet uygulamakla suçlayan eski eşi Heard’e karşı açtığı karalama davasını kazandı ve sosyal medyadan da paylaştığı açıklamasında “jüri bana hayatımı geri verdi” diye yazdı. Heard ise sonuçtan büyük bir hayal kırıklığı duyduğunu açıkladı. Durum böyleyken Depp ve Heard davasıyla ilgili hiç beklenmedik bir gelişme oldu.

İkisi Hakkında da Fazla Bilgisi Olmadığını Söyledi

Jüride yer aldığını ileri süren bu kişi, bu göreve seçilmeden önce Johnny Depp ya da Amber Heard ile ilgili çok fazla bilgisi bulunmadığını ve her ikisinin de hayranı olmadığını belirtti. Amacının, “içeriden görüntüler vermek” olduğunu da ekledi.
Depp ve Heard davasında son kararı veren jüride yer aldığını ileri süren bu kişi, görevini tarafsız bir şekilde yaptığına inandığını belirtti.

Amber Heard’ın Bakışlarından Rahatsız Oldu

Bu kişinin ileri sürdüğü iddialardan biri de Amber Heard’ün duruşmaların başından beri ısrarla kendisiyle göz teması kurmaya çalıştığı  oldu. Bu durumun da kendisini rahatsız ettiğini belirtti. Jüride olduğunu ileri süren bu kişi şunları belirtti: “Başından beri Amber tanıklığını yaparken sürekli benimle göz teması kurmaya çalışıyordu. Bu beni aşırı şekilde rahatsız etti.” Bu rahatsızlığı önlemek için de Heard konuşurken ona bakmaktan vazgeçtiğini sözlerine ekledi. Davanın jürisinde görev aldığını belirten bu kişi paylaştığı ilk videoyu “Amber Heard… Şu çılgın kadın” sözleriyle bitirdi.

Johnny Depp ve Amber Heard daavasında jüriyi oluşturan beş erkek ve iki kadın arasında bulunduğunu ileri süren kişi, Depp’in daha güvenilir olduğu konusunda ortak bir duyguları olduğunu sözlerine ekledi. Fakat bu kişinin değindiği çarpıcı bir nokta daha vardı. Onu da şu sözlerle ifade etti söz konusu adam: ” Her ne kadar kışkırtıcı o olmasa da Johnny Depp’in fiziksel tacizden suçlu olduğuna inanıyorduk.”

“Bu Sözleri Davayı Bitirdi”

Dünyanın merakla takip ettiği davada jüri üyesi olduğunu ileri süren adam, Heard ile ilgili olarak “bu konuda yalan söylediyse her konuda söyleyebilir” düşüncesinin uyandığı anı da anlattı. Heard’ün, Depp’ten boşanma tazminatı olarak aldığı 7 milyon doları yardım kuruluşlarına bağışlamaya söz verip bunu yapmadığını itiraf ettiği anda” kafasında bu fikrin oluştuğunu belirtti. Ona göre Heard’ün bu konuda anlattıkları da tutarlı değildi. Heard, duruşmada “bağış yapmak” ve “söz vermek” ifadelerini eş anlamlı olarak kullandığını belirtince, jüri üyesi olduğunu ileri süren bu kişi kafasında “bu konuda yalan söylediyse her konuda yalan söyleyebilir” fikrinin oluştuğunu açıkladı. Heard’ün bu konudaki sözlerinin “davayı batırdığını” belirtti söz konusu kişi.

Neden Bağış Yapmadığını Açıklamıştı

Amber Heard, kendisiyle ilgili en çok tartışılan konulardan birine de duruşmalar sırasında yanıt verdi. Bazılarına göre yalan söylediğini itiraf etti. Amber Heard, daha önce Depp’ten boşandıktan sonra aldığı 7 milyon dolar tazminatın 3.5 milyon dolarını ACLU (Amerikan İnsan Hakları Birliği) adlı yardım kuruluşuna, diğer yarısını da Los Angeles’taki Çocuk Hastanesi’ne bağışladığını söylemişti. Hatta Heard, Londra’da görülen davada ise bu bağışı yaptığını yeminli ifadesinde belirtmişti. Bunu yapma nedenini de “Depp’in parasıyla ilgilenmemesine” bağlamıştı. Fakat Virginia’da görülen davada bu bağışı yapmadığını itiraf etti Heard. Neden bağışı yapmadığını da “Çünkü Johnny bana 2019’un mart ayında 50 milyon dolarlık dava açtı” diye anlattı.

Söz konusu kişi Amber Heard’ün kardeşi Whitney Henriquez’in tanıklığına da değindi. Bu konuda şunları söyledi: “Bana, sanki orada olmak istemiyor gibi geldi. Whitney mecbur kaldığı için kardeşini destekliyor gibi göründü gözüme. ”

Manipülasyon Tekniği Kullandığı Düşünülüyor

Dava jürisinde yer aldığını ileri süren bu kişi Heard’ün duruşmalar sırasında psikolojide “gaslighting” adı verilen bir manipülasyon tekniğini kullandığını da ileri sürdü. Yayınlanan ses kayıtlarına ve görüntülere gönderme yaparak Heard ve ekibinin bunu dava boyunca sürdürdüğünü savundu. Ona göre Heard ve ekibi bir yerlerde hata yapmış olabileceklerini hiç kabul etmediler. Suçlarını kabul etmemek için de bir karalama kampanyasına yöneldiler. Jüri üyesi olduğunu ileri süren kişi Amber Heard’ün duruşmalar sırasında onurunu kurtarmak için ‘pençelerini ve dişlerini’ kullandığı benzetmesini de yaptı.

Gaslighting Nedir? Gaslighting, bir psikolojik manipülasyon ve taciz yöntemi. Bireyi kendi hafıza, algı ve akıl sağlığını sorgulayıp irdelemeye iten bir çeşit kötü yönlendirme olarak da tanımlanabilir. Bireyde veya seçilen grupta şüphe uyandırma, kalıcı inkâr, çelişki ve yalan yoluyla dikte edilir ve fark edilmesi kimi zaman güçtür. Terimin adı, Gas Light (Gaz Lambası) adlı 1938 yapımı bir oyundan geliyor. Oyundaki erkek karakter eşini deli olduğuna ikna etmeye çalışır ve gaz lambasını söndürdüğünde eşi bunun gerçek değil uydurulmuş bir şey olduğunun farkına varır. Gaslighting yaşanan ikili ilişkilerde baskın olan birey idealleştirme, değersizleştirme ve gözden çıkarma şeklindeki üç aşamayı izler. Baskın olma ve manipüle etme amacındaki birey, ilk olarak birlikteliklerinin harika olduğu algısı yaratıp hayran olma safhasına geçer. Bir sonraki ve en zor olan evre, yani değersizleştirme evresinde hayranlık duyulan birey sorunlu, ideal olmayan ve hiçbir şeyi beceremeyen bir kişiye evriltilir. Gözden çıkarma safhasında ise mağdur terk edilerek yeni arayışlar içine girilir. Bu dikteye maruz kalan kurbanlar sık sık kendilerini özür dilerken bulabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler