Ana SayfaDedikoduAmber Heard-Johnny Depp Davasının Kazananı Depp Oldu

İlgili Postlar

Amber Heard-Johnny Depp Davasının Kazananı Depp Oldu

Karayip Korsanları’ sersinin yıldızı Johnny Depp ile 2015-2017 yılları arasında evli kaldığı eski eşi Amber Heard’ün birbirini iftirayla suçladığı dava sona erdi. ABD’nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde altı hafta boyunca devam eden duruşmaların ardından 27 Mayıs Cuma günü müzakerelere başlayan jüri üyeleri, dün gece olaylı davada Depp’in lehine karar verdi. İki taraf da kararın ardından peş peşe açıklamalar yaparken, davayı kaybeden Heard’ün maddi durumu mercek altına alındı. Aktörün avukatı Camille Vasquez’in mahkeme önünde yaptığı kısa konuşma ise dikkat çekti.

Karar Çıktı

Johnny Depp ve Amber Heard’ün 2011 yılında birlikte rol aldıkları ‘The Rum Diary’ filminin setinde aşk yaşamaya başladıktan sonra dünyaevine girdiği ve boşandıktan sonra birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları milyonlarca dolarlık iftira davalarında sona gelindi. 2017’de olaylı şekilde ayrılan çift, ilişkinin perde arkasına dair mesajların ve fotoğrafların ortaya döküldüğü mahkemede birbirini suçlarken; altı hafta boyunca tüm dünyanın gözünü çevirdiği davada karar çıktı.

Amber Heard-Johnny Depp Davasının Kazananı Depp Oldu

Oy birliğiyle alınan kararda yedi kişiden oluşan jüri, Heard’ün eski eşi Depp’e iftira attığına karar verdi. Ayrıca jüri üyeleri, Heard’ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil, başkaca insanları da lekelediğine karar vererek; Heard’ün “kötü niyetle” hareket ettiğine hükmetti.

Mahkeme salonu dışında ünlü yıldızın hayranları “Seni seviyoruz Johnny!” diye bağırarak tezahüratlarda bulundu.

Amber Heard’dan Dava Sonrası Açıklama

36 yaşındaki Amber Heard, davanın karara bağlanmasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Dağlar kadar delilin eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda daha da fazla hayal kırıklığına uğradım. Bu bir gerileme. Zamanı; sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini ortadan kaldırıyor. Johnny’nin avukatlarının, jürinin konuşma özgürlüğü konusundaki kilit sorunu gözden kaçırmasını ve Birleşik Krallık’ta kazanmamızı sağlayacak kadar kesin olan kanıtları görmezden gelmesini sağlamayı başardığına inanıyorum. Bu davayı kaybettiğim için üzgünüm. Ama bir Amerikalı olarak sahip olduğumu düşündüğüm bir hakkı – özgürce ve açıkça konuşma hakkını – kaybetmiş gibi göründüğüm için daha da üzgünüm.

Johnny Depp’ten Dava Sonrası Açıklama

Johnny Depp ise eski eşinin açıklamalarının ardından kendi Instagram hesabından bir gönderi paylaşarak şöyle yazdı:

Altı yıl önce hayatım, çocuklarımın hayatı, bana yakın insanların hayatı ve ayrıca uzun yıllar boyunca bana destek olan ve bana inanan insanların hayatları sonsuza kadar değişti. Hepsi göz açıp kapayıncaya kadar bir sürede oldu. Altı yıl sonra jüri bana hayatımı geri verdi. Onur duydum. En başından beri bu davayı açmanın amacı, sonucu ne olursa olsun gerçeği ortaya çıkarmaktı. Doğruyu söylemek, çocuklarıma ve beni destekleyen herkese borçlu olduğum bir şeydi. Sonunda bunu başardığımı bildiğim için huzurlu hissediyorum.

Tazminat Ödeyecek

Amber Heard’ün, aktöre karşı açtığı iftira davasını kaybettikten sonra, 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, Depp’in zararlarını karşılamak için de ekstra 5 milyon dolar telafi edici tazminat ödemesi gerektiğine karar verildi; ancak sonrasında bu rakam Virgina eyaletinin bu tür tazminatlar için sınırı olan 350 bine düşürüldü.

Jüri ayrıca, Herad’ün de Johnny Depp’in avukatı üzerinden iftiraya uğradığına ilişkin suçlamalarından birini kabul ederek, Depp’in aktrise 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Duruşmadaki bu karar, Heard’ün bu kadar büyük bir meblağ ödeyecek kadar gelirinin olup olmadığı konusunda soruları gündeme getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler