Ana SayfaKimdirJohn Travolta Kimdir?

İlgili Postlar

John Travolta Kimdir?

John Joseph Travolta, 18 Şubat 1954 tarihinde, New Jersey, Amerika’da dünyaya geldi.  Aktör, dansçı ve müzisyendir. İki kez Oscar’a aday gösterilmiş olan John Travolta, Get Shorty filmi ile Altın Küre kazanmıştır. Altı çocuklu bir ailenin  çocuğu olan Travolta’nın,  İtalyan babası futbolcu olan Salvatore Travolta, annesi ise İrlandalı oyuncu ve ses sanatçısı olan Helen Cecillia’dır.

Dwight Morrow Lisesi’nden mezun olmasının ardından New York’a taşınan John Travolta, Over Here! adlı Broadway müzikalinde sahneye adım attı. İlk defa  1972 yılında, Emergency adlı sinema filminde oynayan Travolta, 1976 yılında çekilen  Carrie ve 1975–1979 yılları arasında gösterilen T.V. dizisi Welcome Back, Kotter ile Televizyonda tanınmaya başlandı. 1969 yılında, You Set My Dreams To Music, Goodnight Mr. Moon ve Rainbows adlı üç single çalışması ile müzik dünyasına katılan Travolta, ilk olarak Over Here! müzikalinin soundtrackinde yer aldı. 1976 yılında çıkarttığı John Travolta adlı albümle,Amerika müzik listelerine 39 numaradan giriş yapan sanatçı, 1974–2007 yılları arasında, dört tanesi A.B.D. Top 200 listesine girmeyi başardı ve toplam 10 albümde yer aldı.

1977 yılında rol aldığı Saturday Night Fever ve  Grease adlı müzikaller, Travolta’nın adının dünyaca duyulmasına yol açtı. Saturday Night Fever ile Oscar’a aday göserilen başarılı oyuncu,  filmlerinin şarkılarının çoğunu seslendirdi. Pulp Fiction ile Oscar ve Altın Küre ödüllerine aday gösterilen Travolta, 1995 yapımı Barry Sonnenfeld filmi Get Shorty ile Altın Küre ödülünü kazandı

Travolta 90’ların sonunda ve 2000’li yıllarda, aralarında Face/Off, The Thin Red Line, Swordfish, Be Cool’n da bulunduğu çok sayıda başarılı filmde rol aldı. Travolta son olarak, 2010 yılında gösterime giren From Paris with Love’da rol aldı. Kendisi gibi bir oyuncu olan eşi Kelly Preston ile 1991 yılında evlenen Travolta, Jett ve Ella adında iki çocuğa sahip oldu.Oğlu Jett Travolta 2009 yılının başlarında hastalığı “Kawasaki Sendromu”na yenik düşmüş ve yaşamını yitirmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler