Ana SayfaKimdirJehan Barbur kimdir?

İlgili Postlar

Jehan Barbur kimdir?

Türkiye’de müziği ile büyük bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başaran Jehan Barbur kimdir? İşte sanatçı ile ilgili detaylar.

Tam adı Jehan İstiklal Barbur olan Jehan Barbur olan ve Türkiye’de Jehan Barbur olarak bilinen sanatçı, fark tarzda müziği ile büyük beğeni topluyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Jehan Barbur kaç yaşında? Jehan Barbur aslen nereli? Jehan Barbur burcu ne?

Jehan Barbur 12 Nisan 1980’de Beyrut’ta doğdu. Lübnanlı olan sanatçının burcu ise koç.

Jehan Barbur kimdir? Müzik kariyerine nasıl başladı?

Lübnanlı olmasına rağmen 2 yaşında savaş nedeniyle göç eden ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelen ve İskenderun’da yaşam kurmak zorunda kalan Jehan Barbur, üniversite dönemine kadar burada büyüdü. Eğitimini de yine aynı şehirde alan ünlü sanatçı, üniversite eğitimi için 1998 yılında Ankara’ya gitti. Burada Ankara’da Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünü kazanan ve üstelik burslu bir şekilde okulu kayıt olmayı başaran sanatçı, 2002 yılında bölümünden mezun oldu.

Üniversiteyi farklı bir alan üzerine okumasına karşın üniversiteli yıllarında müziğe ilgi duyan Jehan Barbur, mezuniyet ile birlikte İstanbul’a taşınarak kariyerine başladı. Kısa sürede fark edilen ve dikkat çeken Jehan Barbur, böylece Türkiye’de tanınmaya başladı. Sanatçı ilk albümünü ise 2009 yılında çıkardı. Oyuncu müziğin yanı sıra oyunculuk alanında da odlukça başarılı.

Jehan Barbur ödülleri

Oyuncunun aldığı ödüller şöyle;

‘Şems! Unutma!’ oyunu – 11. Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri – En İyi Özgün Müzik

‘Şems! Unutma!’ oyunu – 2012 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri – En İyi Tiyatro Sahne Müziği

Jehan Barbur kitapları

Oyuncu 1 kitap yazdı. 2013 yılında basılan kitabın adı ise Çatıdaki Çimenler ‘Sen’e Yazılar. Sanatçı kitabıyla da dikkat çekti.

Jehan Barbur albümleri

Sanatçının bugüne kadar çıkardığı albümleri ise şöyle;

2009 – Uyan

2010 – Hayat

2012 – Sar

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler