Ana SayfaDizilerİstanbullu Gelin'in yönetmeninden mesaj var!

İlgili Postlar

İstanbullu Gelin’in yönetmeninden mesaj var!

Ekranların çok sevilen dizilerinden birisi olan İstanbullu Gelin’in yönetmeni Türkiye’deki dizi sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı.

Aslı Enver, Özcan Deniz gibi önemli isimleri bir araya getiren İstanbullu Gelin, yeni sezonda da ekranlarda yer almaya devam edecek. Yayınlanan son final bölümleri ile birlikte gelecek yıla dair büyük bir beklenti yaratan dizi için yeni gelişmeler var. Açıklamalarda bulunan İstanbullu Gelin’in yönetmeni Zeynep Günay Tan, dizinin bu kadar yüksek başarıya ulaşmasında büyük bir paya sahip. Dizinin gelecek sezonu ve genel olarak dizi sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbullu Gelin, Türkiye’de dizilerin çok uzun olduğuna dikkat çekti.

“Yerli dizi yersiz uzun”

Diğer ülkelerde çok kısa olmasına rağmen Türkiye’de 120 dakika süren dizilerin kendilerini zorladığını söyleyen İstanbullu Gelin’in yönetmeni, eskiden 45 dakika olan dizilerin çok daha iyi olduğunu fakat şu anda şartların zorlandığını söyledi. “Çok önemli farklar var. O zamanlar, tek ekip olarak çalışırdık ve video kameralarla çekim yapardık. Genel bir plandan yakın plana geçmek için tek bir düğmeye basılması yeterli olurdu ancak günümüzde kullanılan makinalarda objektifler değiştiriliyor. Ayrıca kullandığımız diğer cihazlar gelişti; panther, steadycam, foxy, daha fazla ışık ekipmanı kullanıyoruz ve bunlar teknik anlamda her ne kadar büyük gelişmeler olsa da zaman alan şeyler. Dolayısıyla uluslararası seviyede ve sinematografik bir noktaya geldik ama iki ekip halinde çalışıyor olsak da 120 dakika inanılmaz uzun bir süre. Bu konu bence Türk dizi sektörünün en önemli sorunu. ABD ve Kore’den sonra dünyada, yurt dışına bu kadar dizi satan üçüncü ülke oluşumuz aslında ülke ekonomisi açısından da çok önemli fakat buna rağmen henüz bir sektör olmayı başaramadık.” diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getiren Tan, yerli dizi yersiz uzun dedi.

“120 dakika indirilemedi”

Sektör çalışanlarının şartlarının iyileştirilebilmesi adına çalışmaların iyi sonuçlar verdiğini de hatırlatan Tan, buna rağmen dizi sürelerinde hiçbir şekilde değişime gidilmediğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler