Ana SayfaDizilerİstanbullu Gelin Dizisinin Arap Versiyonu Geliyor!

İlgili Postlar

İstanbullu Gelin Dizisinin Arap Versiyonu Geliyor!

İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu geliyor! Bir dönem Türk dizilerinin en büyük takipçisi olan Arap kanalı MBC’nin, Suudi Arabistan yönetiminin aldığı Türk dizilerinin yayınlanmamasına yönelik karardan sonra bulduğu çözüm çok ses getireceğe benziyor. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

2 Ocak 2019 reyting sonuçları açıklandı! Diriliş Ertuğrul mu? Jet Sosyete mi?

İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu geliyor!

İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu geliyor! Türk dizilerinin en büyük takipçisi olan Arap kanalı MBC’nin, Suudi Arabistan yönetiminin aldığı Türk dizilerinin yayınlanmamasına yönelik karar geçtiğimiz yıl dizi sektörüne damgasını vurmuştu. 

İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu çekilmeye başlandı
İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu çekilmeye başlandı

İstanbullu Gelin’in Yeni Bölümünde Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak!

Türk dizileri yayın akışı dışında bırakıldı

2018 yılı Mart ayında alınan karar için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Alınan karar gereği Türk dizileri MBC grubuna ait Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki kanalların yayın akışı dışında bırakıldı. Karar bu aydan itibaren ikinci bir emre kadar uygulanacak.”

Bu kararın alınmasına en büyük sebep olarak Arap halkı tarafından büyük bir ilgiyle seyredilen Türk dizilerinin bölüm maliyetlerinin 250 bin dolar ve daha üstü rakamlara mal olması gösterilmişti.

Türk dizilerinin Arap kanalına yıllık maliyetinin 50 milyon doları aşmasıyla bölüm maliyetinin 40 ile 100 bin dolar arasında olan Arap ve Körfez dizilerinin üretilmesine teşvik edilmişti.

Arabistan, Türk dizilerine yeşil ışık yaktı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Arabistan’ın Türk dizilerine yeşil ışık yaktığı haberi ünlü televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu’ndan geldi.

Star Tv ekranlarında yayınlanan ve büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonunun MBC kanalı için çekilmeye başlandığını söyleyen Koloğlu, şunları yazdı:

“Star TV’de yayınlanan ‘İstanbullu Gelin’in ‘Arap versiyonu’ MBC kanalı için çekilmeye başlandı. Kamera arkası Türklerden oluşuyor. Diziyi, 03 kanalı çekiyor. 03 kanalının MBC’yle özel bir bağı var. Çünkü bu medya kuruluşunun ortağı. MBC kanalı Orta Doğu’nun en çok izlenen kanallarına sahip. Türk dizilerinin dünyaya açılmasının kapısını da açan kanal diyelim, ‘Gümüş’le… Birden MBC kanalı, Türk dizilerini yayınlamama kararı almıştı. Gerekçeyi, ‘Kendi dizilerine yatırım’ olarak göstermişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın operasyonu olduğu yazıldı, çizildi. Altında Türkiye’yle ilişkilerin keyifsiz olması yatıyordu. Şimdi bir Türk dizisinin ‘Arap versiyonu’ MBC kanalında. Türk dizilerine yeniden ‘yeşil ışık’ yakıldığı anlamına gelebilir mi? Çünkü, anlaşılan kanalın böyle ‘stratejik’ kararlarının Suudi yönetiminden habersiz yapılması mümkün görülmüyor. Eh, şu sıralar nispeten Türkiye’yle buzlar erimiş gibi görülüyor. Bu projeye bir de bu açından bakmakta fayda var diye düşündüm.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler