Ana SayfaDedikoduİsmail YK Çaldığı Enstrümanlarla Büyük Şaşkınlık Uyandırdı

İlgili Postlar

İsmail YK Çaldığı Enstrümanlarla Büyük Şaşkınlık Uyandırdı

 

Ünlü pop şarkıcısı İsmail YK çılgın şarkılarıyla tanınsa da her tarzdaki müzik çalışmalarında da yüksek potansiyele sahip bir isim olduğunu çalabildiği müzik enstrümanları ile kanıtladı.

Müzik çalışmalarına çok küçük yaşlarda başlayan İsmail YK-namı diğer İsmail Yurtseven-5 yaşındayken bağlama çalarak müzikle tanıştı.Almanya’da kardeşlerinin kurduğu Yurtseven Kardeşler adlı müzik grubu ile 1987’de ilk kez sahnelere adım attı. O yıllarda, henüz 9 yaşında iken Yurtseven Kardeşler’in küçük üyesi olarak yaptığı bağlama şovlarıyla adından söz ettirmeye başlamıştır.Diğer kardeşleri gibi iyi derecede müzik ve elektronik yeteneğine sahip olan grubun üyesi ve gitaristi İsmail YK, 2004 yılında çıkarttığı ilk solo albümü ile müzik piyasasında daha çok popüler oldu.

Ünlü popçu, sadece gitar ve piyano için özel müzik ve nota eğitimi almıştır. Diğer çalabildiği enstrümanlar için herhangi bir eğitim almadığını, tamamen kendi gayret ve yeteneğiyle çaldığını ifade ediyor. Solo albümlerindeki tüm bağlama, keman gibi müzik aletlerinin icralarını da kendisinin yaptığını bildiriyor. Genlerinden gelen müzik kulağı ve yeteneği ile diğer çalabildiği enstrümanları da tamamen notasız çalabilmektedir.

 

İsmail YK: 1 Ay İçinde Çözemeyeceğim Enstrüman Yok!

Geçtiğimiz yıllarda da İsmail YK; şov programlarında ve röportajlarında sergilediği müzik yeteneği ile sosyal medyada sık sık gündeme gelmişti. Yakışıklı popçu, çalabildiği müzik aletleriyle kendisine pes artık dedirtmişti. Özellikle piyano ve gitarla çaldığı klasik parçalarla izleyicileri kendisine hayran bırakmıştı. Yetenekli şarkıcı, üzerinde 1 aylık çalışma yaparak her bir enstrümanı da çalabileceğini ifade etmişti.

İsmail YK’ın Çalabildiği Müzik Aletleri Neler?

İsmail YK, pop müzik piyasasında enteresan isimli ve sözlü şarkılarıyla tanınsa da çalabildiği enstrüman sayısının 11 tane olduğunu, benzer müzik aletleriyle beraber ise bu sayının 15’e çıktığını vurguladı. Şu an yaptığı müzik türünden çok daha farklı tarzlarda da yüksek performansa sahip olduğunu da kanıtladı.

Ünlü şarkıcının şu ana kadar çalabildiği enstrümanlar; bağlama, piyano, Flamenko-Klasik Gitar, elektro gitar, sitar, ud, yaylı tambur, keman, kemençe, buzuki, cümbüş, darbuka, synthesizer gibi müzik aletlerinden oluşuyor. Ayrıca nefesli çalgılardan ney, mey ve zurnayı da denediğini ve çalmayı başardığını da yeteneklerine ekliyor.

Ülkemizde şimdiye dek 13 tane müzik enstrümanını profesyonel anlamda çalabilen tek ünlü sanatçı Fatih Erkoç iken İsmail YK, ünlü müzik adamı Erkoç’u da geçecek gibi görünüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler