Ana SayfaKimdirİskender Ulus kimdir?

İlgili Postlar

İskender Ulus kimdir?

Kazandığı albüm ve sahne paralarıyla kendi köyüne tam teşekküllü bir ilköğretim okulu yaptıran ve köy camisinin yapımına yardımcı olan İskender Ulus kimdir?

Bugün Doğan Ünlüler

İskender Ulus aslen nerelidir? İskender Ulus kaç yaşında? İskender Ulus hangi burç?

15 Mayıs 1962 tarihinde dünyaya gelen İskender Ulus, Ordu Gölköy’de doğmuştur. Aslen de Ordulu olan İskender Ulus boğa burcudur.

İskender Ulus kimdir?

1980 yılında kazandığı İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kayıt olmak için İstanbul yoluna çıkan İskender Ulus gözaltına alınıyor ve bir yılın ardından serbest bırakılıyor. Serbest bırakıldığında tekrar eğitime devam edemeyeceği için İstanbul’da Laleli’de müzik ve şan dersi alıyor.

Müzik ve şan eğitimini tamamlamasıyla birlikte ilk sahnelerini almaya başlıyor. 1982 yılında askerliğini yapmak için Kütahya, Eskişehir ve Malatya Ordu evlerinde yaparak tamamlıyor.

Askerliğinin ardından 1990 yılında ilk dört solo albümünü çıkarıyor. Çalıştığı şirkette yöneticilik, müzik prodüktörlüğü, müzik yönetmenliği gibi bir çok işler yapıyor. 1990 yılında “Ulus Müzik” adında bir müzik şirketi kuruyor. 1992 yılında Belkıs Akkale’ye ait Midas plakçılık şirketini devralıyor ve Ulus Müzik bünyesinde devam ettiriyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler