Ana SayfaKimdirİskender Paydaş kimdir?

İlgili Postlar

İskender Paydaş kimdir?

Müzik alanının en önemli isimlerinden birisi olan İskender Paydaş, özellikle son yıllarda başarılı projelerin arkasındaki bir isim olarak dikkat çekiyor. Peki, İskender Paydaş kimdir? İşte detaylar.

Türkiye’de pek çok isimle çalışarak başarılı işlere imza atan İskender Paydaş’ın en büyük avantajı babasının da bu alanda çalışmış ve isim yapmış olması. Öyle ki Ünlü orkestra şefi Muhittin Paydaş’ın oğlu olan İskender Paydaş, böylece küçük yaştan itibaren müzikle tanışarak bu alana yöneldi. Çok küçük yaşlarda dahi babasıyla birlikte turne turne dolaşan sanatçı 7 yaşına geldiğinde 145 turnede yer almıştı.
Bugün Doğan Ünlüler

İskender Paydaş kimdir, ne zaman doğdu?

22 Temmuz 1967 tarihinde doğan sanatçı, özellikle son yılların müzik dünyasına damga vurmayı başardı.

İskender Paydaş müzik kariyeri

Müziğe erken yaşta başlamanın avantajını her zaman yaşayan İskender Paydaş, ilkokul yıllarından itibaren İstanbul Devlet Konservatuarı piyano bölümüne gitmeye başladı. Şişli Koleji’nde ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi’nde aldığı temel eğitim sonrasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili Edebiyatı bölümüne başlayan İskender Paydaş, Antropoloji, Felsefe, Açık Öğretim İktisat eğitimleri ile lisans eğitimini sürdürdü.

İskender Paydaş profesyonel müzik yaşantısı ne zaman başladı?

İskender Paydaş’ın profesyonel olarak sahne aldığı yıl ise 1983 oldu. Avşa Otel’de başladığı müzik hayatında özellikle kendi besteleri ile sevilmeyi başaran İskender Paydaş, böylece şöhretin kapılarını da aralamış oldu. Kısa süre içerisinde pek çok şarkıcı ile çalışarak aranjmanlar yapmaya başlayan İskender Paydaş Kayahan’dan Mirkelam’a kadar pek çok ünlü ismin şarkısında katkı sağladı. Oyuncunun bugüne kadar çalıştığı şarkıcılar ise şöyle; İskender Paydaş, Kayahan, Mirkelam, Şebnem Ferah ve Orhan Gencebay, Emre Altuğ, Kurban, MFÖ, Nilüfer, Nazan Öncel, Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Kerim Tekin, Ajda Pekkan, Suat Suna, Kibariye, Sertab Erener, Ege (şarkıcı), Asya, Mustafa Sandal, Levent Yüksel, Özgün, Nil Karaibrahimgil, Fatih Erkoç, Keremcem, Atiye Deniz.

Şarkıcının 2005 yılında yaptığı atılım büyük bir önem taşır. Öyle ki İskender Paydaş Orkestrası’nı kurarak kendi orkestrası ile müzisyenlere destek sağlayan İskender Paydaş, böylece daha geniş bir kapsamda adını duyurdu.

İskender Paydaş evlilikleri

25 Haziran 1993 – Yaprak Özdemiroğlu – 25 Haziran 2000 tarihinde boşandı.

16 Ekim 2009  – Ilgın Beyazıt

İskender Paydaş Albümleri 

2011 – Zamansız Şarkılar

2014 – Zamansız – Şarkılar 2

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler