Ana SayfaKültür ve SanatMüzikIşıl Yücesoy'dan Sabahattin Ali Eseri

İlgili Postlar

Işıl Yücesoy’dan Sabahattin Ali Eseri

Türk sinemasının önemli isimlerinden olan Işıl Yücesoy yıllara meydan okuyan enerjisiyle ekranlara gelmeye devam ediyor. “Ferhat ile Şirin” dizisinin finalinden sonra daha çok sanatla iç içe olmak isteyen başarılı sanatçı bu kez bir şiiri yeniden yorumlayarak şarkıya dönüştürdü. İşte Işıl Yücesoy’dan Sabahattin Ali eseri;

Türkiye’nin Usta Sanatçılarından

2 Ekim 1945 senesinde dünyaya gelen usta sanatçı “Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro” bölümü mevzunu. Okul yıllarından beri pek çok tiyatro oyununda sahneye çıkan başarılı sanatçı, aynı zamanda genç oyuncu adayları için de muhteşem bir öğretici.

“Bu Perde Hiçbir Zaman Kapanmayacak”

Geçtiğimiz sene usta oyuncu Yıldız Kenter’iin vefatı üzerine duygulanan Işıl Yücesoy sosyal medya hesabından “Sayın Yıldız Kenter aramızdan ayrıldı. Ama yetiştirdiği öğrencilerde, oyunlarını seyreden seyircinin yüreğinde yaşayacak. Bu perde hiçbir zaman kapanmayacak.” paylaşımını yapmıştı.

Işıl Yücesoy’dan Sabahattin Ali Eseri

İlk kez 1981 senesinde ekran karşısına geçen Işıl Yücesoy senelerdir yer aldığı projelerle büyük ilgi görüyor. Yer aldığı projelerle Türkiye’de sanatın önemli isimlerinden olan Işıl Yücesoy bu kez Sabahattin Ali’nin bir eserini şEKI olarak yorumladı. Aşktan takati kalmayan bir kadının,  sevgiliye haykırışı olan Sabahattin Ali’nin “Yetmez mi?” şiirini Türk popunun önemli bestecilerinden Cenk Taşkan’ın besteledi, Işıl Yücesoy sesiyle can verdi. Şarkının modern soundlarla sunulduğu düzenlemesinde Ödül Erdoğan’ın imzası var.

Işıl Yücesoy Kimdir?

Işıl Yücesoy "Yetmez Mi?"
Işıl Yücesoy “Yetmez Mi?”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler