Ana SayfaDedikoduİlham veren gençler kapsamında ödül alan Aleyna Tilki, bakanlığın yeni yayınladığı listeden...

İlgili Postlar

İlham veren gençler kapsamında ödül alan Aleyna Tilki, bakanlığın yeni yayınladığı listeden çıkartıldı

Aleyna Tilki’nin Spor Bakanlığı’nın sponsor olduğu, Forbes dergisi tarafından düzenlenen “30 Altı 30” programında “İlham Veren Gençler” ödülüne layık görülmesine Twitter’dan çok fazla tepki geldi.Tepkilerin ardından Bakanlık, resmi sitesinde yayınladığı yeni listesinde Aleyna Tilki’yi listeden çıkardı.

Aleyna Tilki kimdir ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık ile Forbes Dergisi iş birliğinde başlatılan, 30 yaş altında spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkıp, “30 Altı 30” programında yer alanlara ödüllerini takdim etti.

Ödül alanların içinde yaptığı her paylaşımıyla olay yaratan Aleyna Tilki’nin de olması dikkat çekti. Aleyna Tilki’nin tepki çekerek Twitter’da trend olmasının ardından bakanlık yeni bir liste yayınladı ve Tilki’nin adı listeden sildi.

Aleyna ilham veren ödülüne sahip oldu

Daha önce klibinde pedofili unsurlar kullandığı söylenen, sosyal medya paylaşımlarıyla her daim adından söz ettiren ve eğitimi için ABD’de ikamet eden 19 yaşındaki Aleyna Tilki’nin “Gençlere İlham Verdiği” söylenerek ödül takdim edildi.

Twitterdan çok fazla tepki

Aleyna Tilki’nin gençlere ilham verdiği gerekçesiyle ödül alması pek çok sosyal medya kullanıcısını sert tepki göstermesine neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları; kısa sürede Twitter’da popüler olan Aleyna Tilki’nin bu ödüle layık olmadığını, ödülü sadece Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında büyük ödül olan 1 milyon TL’yi kazanan Arda Ayten’in ya da kanserden vefat eden Neslican Tay’ın alabileceğini belirtti.

Aleyna listeden çıkarıldı

Yaşananların yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinde ödül alanların isimleri yayınlandı. Basında yayınlanan listede 17’nci sırada yer alan genç şarkıcı Aleyna Tilki, yeni listede yer almadı. Bakanlıktan yayınlanan açıklamada şunlar aktarıldı: “11 Aralık 2019 tarihinde Forbes Dergisi’nin organize ettiği, sanat, siyaset, spor, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkmış 30 gencin ödüllendirildiği, “30 Altı 30″ programı düzenlenmiştir.

Etkinlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sadece kongre salonunu tahsis etmek suretiyle mekan desteği sağlanmıştır. Bakanlığımızın; organizasyonda, ödüllerin kimlere verileceğinde ve jüri seçiminde herhangi bir dahli yoktur. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili kişiye ödül verdiğine dair sosyal medyada yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler