Ana SayfaKimdirİclal Aydın Kimdir?

İlgili Postlar

İclal Aydın Kimdir?

Oyuncu, gazeteci, yazar, sunucu olarak tanıdığımız çok yönlü sanatçı İclal Aydın Kimdir?
Bugün Doğan Ünlüler

Nereli? Yaşamı

Çerkez kökenli bir anne ile Kürt bir babadan 1971 yılında dünyaya gelen İclal Aydın, memuɾ olan ailesinin göɾev yeɾi olan Nevşehiɾ’de doğdu. 1 yaşında iken Ankara’ya taşınmışlar, İlköğretimin ardından Elazığ Anadolu Lisesi’nde yatılı olarak okumuştur. İlkokulu Ankara’da okuduktan sonra yatılı olarak Elazığ Anadolu Lisesine gitmiştir. Annesi ile babası boşanınca Ankara’ya gelmiştir. Lise eğitimine Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesinde devam etmiştir. Ortaokul ve lise çağlarında Ankara’da tiyatrolara katılmış, piyes yapmış ve yazılar yazmıştır.

Kariyeri

İclal Aydın 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü kazanmıştır. Ancak üniversite ikinci sınıfta iken yarıda bırakıp Berlin’e yerleşmiştir. Almanya’da geçim sağlayabilmek için hem tiyatro yapmış hem de restoranda bulaşıkçı olarak çalışmıştır. 6 yıl Almanya’da profesyonel tiyatro yapmıştır. İclal Aydın 1996 yılında tiyatroyu bırakıp Türkiye’ye dönmüştür. 1997 yılında itibaren televizyon projelerinde yer almış ve yapımcı, sunucu ve oyuncu olarak çalışmasını sürdürmüştür. Birçok başarılı işler yapmış ve adından söz ettirmeyi başarmıştır.

HBB Kanalı gündüz kuşağında “2’den 4’e”adında kadınlara yönelik bir program hazırlayıp sundu. Çeşitli radyolarda program yaptı. Zirvedekiler 2000 ile En İyi Sabah Programı ödülünü aldı. Star TV’de yayınlanan 2006’da iki aile adlı romantik komedi dizisinde Eda rolünü ünlü oyuncu Emre Kınay ile birlikte oynadı. Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Kitapları ve Çalışmaları

1990 yılından beri tiyatro ve televizyon projeleri üretiminde metin yazarlığı da yapan Aydın’ın ilk kitabı Hayat Güzeldir 2001 yılında okurla buluştu. Ardından Bitmiş Aşklar Emanetçisi (2003), Yaz Bitmesin (2004), Gördüğüme Sevindim (2005), Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken (2009), Senin Adın Bile Geçmedi (2009), Kağıt Kesikleri (2010) isimli kitapları yayımlandı.

2003-2005 yılı arasında haftalık bir kadın dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. Söyleşiler ve günlük köşe yazıları yazan ve medya-yazın alanında üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve vakıflar tarafından pek çok ulusal ödüle layık görülen İclal Aydın televizyon ve sinema oyunculuğuna da devam etmektedir. İlk olarak 19 yaşında evlenmiştir. Daha sonra Kemal Başbuğ ile evlenmiş ve Zeynep Lal adında bir kız çocuğu olmuştur. 2006 yılında Tuna Kiremitçi ile evlenmiştir.2015 yılında ise Efe Kubilay ile evlenmiştir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler