Ana SayfaKültür ve SanatMüzikİçimi Dökmem Lazım Tüm Dijital Platformlarda!

İlgili Postlar

İçimi Dökmem Lazım Tüm Dijital Platformlarda!

Murat Türkücüoğlu’nun İçimi Dökmem Lazım isimli 2.albümün ilk single çalışması İçimi Dökmem Lazım Tüm Dijital Platformlarda! Detaylar haberimizin devamında…

Murat Türkücüoğlu Kimdir?

Tüm Dijital Platformlarda

Şarkının sözü ve müziği Murat Türkücüoğlu, düzenlemesi Vedat Türkücüoğlu, Barış Özesener ve Murat Türkücüoğlu’na mix-mastering ise Özgür Yurtoğlu’na ait.

Şarkının klibi ise yine Murat Türkücüoğlu’na ait. Şarkıcı klip sürecini şu cümlelerle anlatıyor;

“Türkiye’nin içini döktüğü video #içinidökmenlazımtürkiye adlı bir video yayınladım. Burada ‘bize ne lazım’ sorusuna yüzlerce farklı meşrep ve meslekten insanların samimi düşüncelerini bir klip haline getirip şarkımdan önce Youtube kanalımda yayınladım.”

Klibi Kendim Çektim

“Pandemi sürecinde beklemektense yaşadığım geniş doğada dekor ve ortam hazırlayarak klibi kendim çekmeye karar verdim. Pandemi’nin başlangıcında bir ekiple bir araya gelmek mümkün görünmüyordu. Önce greenbox alıp evin alt katındaki home stüdyomda bir ortam oluşturdum. Kız kardeşim makyajımı, fotoğrafçılıktan emekli babam da destek oldu ve ben de yönetmenliğini üstlendim. Kurgusunu ise arkadaşım ‘Firuz Kılıç’ yaptı. Kısaca pandemi şartlarının çetin geçtiği 2020 yılında bu videoyu ortaya çıkarırken elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.”

Önemli Müzisyenler Katkıda Bulundu

“Her şeyden önce kalabalık bir ekibiz. İstişare yapmayı birçok konuda ortak karar vermeyi grup çalışmasını seviyorum. ’Lazım’ şarkısının düzenlemesi kardeşim Vedat Türkücüoğlu ile başladık ve konservatuardan arkadaşım Barış Özesener’le birlikte tamamladık. Başından sonuna kadar heyecanımız hiç düşmedi. Ayrıca Serkan Sönmezocak bir şarkıda aranjör olarak katkıda bulundu. ‘İçimi Dökmem Lazım’ ve albüm şarkılarında ülkenin çok önemli müzisyenleri çok değerli katkıda bulundular.”

“Gittiğim ve gezdiğim her yerde tanıştığım insanlarla akışında gelişen sohbetlerde şarkımı dinletip içinde LAZIM geçen bir cümle kurmalarını istedim. Bütün çekimler cep telefonum ile yapıldı. Görüntü kalitesini düşünmedim duygu kalitesi önemliydi. Şarkıyı kısaca dinlediler ve severek samimiyetle içinde katkıda bulunmak istediler. Türk halkının içini döktüğü bir video oldu. Amacım pozitif bir enerji saçmak, farklı meşrep ve fikirdeki insanların birlik ve beraberliğini arttırmaktı.”

Şarkıcı çalışma sürecini ise şu cümlelerle ifade ediyor; “Şarkıyı altı saatte sözü,müziği ve düzenlemesinin kabaca bittiğini söyleyebilirim. Ancak eserin içeriği ve tam olarak içime sinmesi tamamlanması uzun yıllar sürdü . Sadece bu şarkı için Türkiye’nin birçok şehrinde BİZE NE LAZIM ? diyerek cep telefonu ile yüzlerce insanla röportaj yapıp projenin içeriğine ekledim. Hazırlanış ve içerik olarak benzeri görülmemiş bir tarza sahip.”

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler