Ana SayfaKimdirİbrahim Erkal Kimdir?

İlgili Postlar

İbrahim Erkal Kimdir?

‘Canısı’ şarkısıyla 90’lı yıllarda müzikseverlerin kalbine taht kuran ve yakın zamanda ani ölümüyle sevenlerini derinden üzen şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal kimdir?

Müzik Kariyeri

10 Ekim 1967 yılında Erzurum Narman’da dünyaya gelen sanatçı, altı kardeşin en büyüğüdür. Doğduğu yerle bir bütün olan müzik sevgisini tüm sevenlerine hissettiren İbrahim Erkal’ın hayatında müzik doğuştan bir tutku haline geldi.İçinde büyüttüğü müzik sevgisi, ilkokul sıralarında flüt çalarak başladı. Daha sonra  mandolin ve bağlama çalmayı kendi çabalarıyla öğrenen sanatçı, onlarla bir bağ kurmuştu. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra hayatına müziğin yön vermesine karar verdi ve Erzurum’dan ayrıldı. Müzik için Ankara’ya giden İbrahim Erkal, Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi’nde solfej ve nota dersleri almaya başladı.

Bir yandan da Ankara’daki mekanlarda sahne almaya başlayan Erkal, askere gidene kadar geçimini bu şekilde sağladı. 1988’de askerliğini İstanbul Kalender Orduevi’nde solist olarak bitiren İbrahim Erkal, askerliği bittikten sonra Erzurum’a ailesinin yanına döndü. Ancak İstanbul’da kendisini müzik alanında daha çok geliştirme imkanı olduğunu anlamıştı. 1989’da İstanbul’a geri döndü. Önce bir garsonluk işi buldu ve sonra Telden Dile Müzik Eğitim Merkezi’nde eğitim almaya başladı. İki yıl kadar bu  şekilde yaşamını sürdüren sanatçı, 1991’de artık piyanist ve udi olarak sahneye çıkmaya başladı. 1992’de de Tekirdağ, Kumbağ’da bu çalışmasını devam ettirdi.

Albüm Çalışmaları

1984 yılında İbrahim Güzelses adıyla “Sarhoş Baki (Erzurum Türküleri)” adlı ilk albümünü çıkardı. Fakat istediği başarıyı yakalayamayan sanatçı, 1994 yılının ilk ayında kendi adıyla çıkardığı ilk albümü ‘Tutku’ adlı albümünü yayınladı. Bu albümle sesini duyurmayı başardı ve müziğiyle insanların beğenisini kazanmaya başladı. 1994’de ikinci albümü ‘Sıra Bende – Aklımdasın’ ı piyasaya çıkardı. 1996 yılında ‘Gönlünüze Talibim’ adlı 3. albümü çıktı ve albüm içindeki ‘Canısı’ şarkısıyla tüm Türkiye’nin kalbini fethetti. Aynı yıl 1996’da Temel Gürsu’nun yönettiği ‘Canısı’ filmi ve yine Temel Gürsu’nun yönettiği 26 bölümlük “Canısı” dizisi, televizyonlarda reyting rekorları kırdı. Emine Ün ile başrollerini paylaştığı ‘Canısı’ dizisinde milyonların sevgisini kazandı. Bu arada Tarabya’da sahne almaya başlayan İbrahim Erkal, 1997’de’Sırılsıklam’ adlı dördüncü albümü ile olağanüstü satış grafiği yakaladı.

Bu albümle de adından bahsettiren sanatçının albümündeki “Güllere de Küstüm, Sen Aldırma, Gavurun Kızı” şarkıları hala hafızalarımızda olan şarkılardır. Sanatçının ‘Sırılsıklam’ albümü öyle sevilmişti ki hemen bir dizi projesiyle taçlandı ve yine izleyici tarafından kaçırılmadan izlenen dizilerden birisi arasına girdi.

Filiz Akgün’le Evlendi

İbrahim Erkal, 2003 yılında İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yeğeni Filiz Akgün ile hayatını birleştirdi. Bu evlilikten ilk olarak kızı Hatice Dilara’yı, ardından da oğlu Erenalp’i kucağına alan çiftin mutluluğu çocuklarıyla daha da perçinlendi. 2006’dan yılından sonra da albüm çalışmalarını sürdüren İbrahim Erkal bir taraftan da konserlerine devam etti. 2017 yılında son albümü “Ömrüm”ü piyasaya süren ünlü sanatçının albümünün ismi manidardı.

Ani Ölümüyle Sevenlerini Yasa Boğdu

12 Nisan 2017’de evinin otoparkında baygın bulunan Erkal, tansiyonunun düşmesi sebebiyle kafasını çarpmış beyin kanaması geçirmişti ve hemen yoğun bakıma alındı. 10 gün öncesinde 3. çocuğunu kucağına alan Erkal, bir ay yoğun bakımda kalarak, yaşam mücadelesini kaybetti. 50 yaşında aramızdan ayrılan sanatçı, ani ölümüyle sevenlerini ve eşini yasa boğdu. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz…

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler