Ana SayfaKimdirHüseyin Sermet Kimdir?

İlgili Postlar

Hüseyin Sermet Kimdir?

Piyanist ve besteci Hüseyin Sermet kimdir? Hüseyin Sermet kaç yaşında? Hüseyin Sermet albümleri neler? Hüseyin Sermet aslen nereli? Hüseyin Sermet hangi burç? Hüseyin Sermet hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Hüseyin Sermet Kaç Yaşında? Hüseyin Sermet Aslen Nereli? Hüseyin Sermet Hangi Burç?

Hüseyin Sermet 30 Ağustos 1955 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Hüseyin Sermet, Başak burcudur.

Hüseyin Sermet Kimdir?

Hüseyin Sermet, liseye kadar eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden sonra “Ankara Devlet Konservatuvarı”nı kazanan Hüseyin Sermet, Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Ferhunde Erkin’in öğrencisi olmuştur. Okulda yeteneği ile ön plana çıkan Hüseyin Sermet, 1968 senesinde çıkarılan “Harika Çocuk Yasası” ile eğitim alması için Fransa’da bir konservatuvara gönderilmiştir.

Viritözlüğü ve besteciliği ile ön plana çıkan başarılı sanatçı, 1997 senesinde “Empéri Festivalinde” eserlerinden biri olan “Réminiscence”i çalarak büyük bir beğeni görmüş ve eser “France Musique” radyosunda uzun bir süre çalınmıştır.

Ardından Tokyo Senfoni Orkestrası isteği üzerine 2004 senesinde “Dream and Nightmare”i besteleyen Hüseyin Sermet 2006 senesinde İş Bankası’nın isteği üzerine “Sculptures”i bestelemiş ve çalmıştır.

Hüseyin Sermet Albümleri

  • 2007 -Les Musiques de Courbet
  • 2004 -Maurice Ravel, Piano Works
  • 2001 – Saint-Saens: Piano Quartet No. 1, Suite for Cello and Piano and Fantasy for Violin and Harp
  • 1999 – Ravel: Concertos Pour Piano Et Orchestre – Le Tombeau De Couperin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler