Ana SayfaKimdirHülya Böceklioğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Hülya Böceklioğlu Kimdir?

Ufak Tefek Cinayetler dizisinin Semra’sı Hülya Böceklioğlu kimdir? Hülya Böceklioğlu Nerelidir? Hülya Böceklioğlu Kaç yaşında? Hülya Böceklioğlu hangi burç? Hülya Böceklioğlu, biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…

Hülya Böceklioğlu Nerelidir? Hülya Böceklioğlu Kaç Yaşında? v Hangi Burç?

Hülya Böceklioğlu, 5 Mart 1960 tarihinde Aydın’da dünyaya gelmiştir. 59 yaşında ki güzel oyuncu Balık burcudur.

Hülya Böceklioğlu Kimdir?

1978 senesinde İzmir Devlet Tiyatrosun’nun açtığı kursiyer sınavını kazanarak eğitim görmeye hak kazandı. Aynı sene Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Ve Görüntü Sanatları Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk bölümünü de kazandı .1983 senesinde İzmir Fransız Kültür Derneğinde Fransızlarla Fransızca olarak Moliere’in Cimri isimli tiyatro oyununda Frosine karakterine hayat verdi. 1984 senesinde Dr. Yazar Hidayet Sayın’ın da desteğiyle Aydın Belediye Tiyatrosunu kurdu. 1985 senesinin Aralık ayında Ankara Devlet Tiyatrosunda Sanatçı olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başladı. 1993 senesinden bu yana İzmir Devlet Tiyatrosunda görevini devam ettirmekte.

1999 senesinde TRT’nin izni ile İzmir TRT Saz Sanatçıları eşiliğinde dört ilahi ve bir kasideden oluşan bir çalışma gerçekleştirildi. İyi derecede diyalekt yaparken, (Ege şivesi Aydın ağzı) şarkılar da söyler. Pop , Türk Halk Müziği Ve Türk Sanat Müziğini kapsayan bir projesi bulunmakta. 2004 senesinde sözleri Haluk Işık besteleri Cem İdiz tarafından oluşturulan üç şarkılık demodaki ” Gitme ” isimli parçaya 2005 senesinde orkestrasyon yapılarak klip yayınlandı. Klibin yönetmenliğini GSF Sinema Bölümü öğretim görevlisi Faik Kartell üstlendi. Parça, TRT denetiminden geçmiş ve dinleyicisi ile buluşmuştur. Klip Ege TV’de de yayımlanmıştır.

Hülya Böceklioğlu, sevilen dizi Ufak Tefek Cinayetler’de Semra karakterine hayat vermektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler