Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerHikayesi kadar kokusu da büyüleyecek Koku filmi motor dedi

İlgili Postlar

Hikayesi kadar kokusu da büyüleyecek Koku filmi motor dedi

Bir ekmek kokusu bazen mutlulukla doldurur içimizi, sevdiceğin kokusu tebessüm ettirir, memleket kokusu burnumuzun direğini sızlatır, ama bir anne kokusu… işte o koku, herkes için, özellikle bir çocuk için yeri doldurulamaz tek şeydir belki de… Hikayesi kadar kokusu da büyüleyecek Koku filmi motor dedi

Koku Filmi festivallere damga vuracak

Malatya’dan İstanbul’a Nergis çiçeğinin hayatları birleştirdiği Koku filmi, motor diyerek ilk set gününe çıktı.

Yönetmen koltuğunda Yasin Çetin ve Barış Gördağ’ın yer aldığı Koku, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğini de alarak festivallerin tozunu attırmaya hazırlanıyor.

Malatya’da yetişen Nergis çiçeğinin büyüleyici kokusunun etrafında şekillenen Koku’da karakterlerin hikayeleri de sinemaseverleri heyecanlandırmaya yetti. Sağır ve dilsiz babaannesiyle yaşayan Zel isminde 5 yaşındaki kızla İstanbul’da felsefe öğretmenliği yapan İlhan hanımın hikayesinin anlatıldığı film, bağımsız festivallerin şimdiden favori listelerinde yer almaya başardı.

Koku filminin çekimleri Malatya’nın Kale İlçesinde 4 hafta da tamamlanacak. 2 senedir hazırlıkları süren film için yapım ekibi hiçbir masraftan kaçmadı. Filmin çekileceği mekanlar yeniden restore edildi. Oyuncular film için uzun bir süre araştırma ve ön hazırlık dönemi geçirdiler.

Filmin Zel karakterini canlandıran Mehlika Buğlem Kılıç 8 hafta beden dili dersi aldı.

Koku filminde Nergis Öztürk, Yunus Emre Yıldırımer, Güliz Şirinyan, Eren Yılmaz, Mehlika Buğlem Kılıç gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Koku Filmi’nin Konusu

Felsefe profesörü İlhan, menopoza girdiğini öğrenince bir an önce çocuk sahibi olması gerektiğini düşünür. Annesinin, erkek kardeşlerine olan düşkünlüğü yüzünden eksik, yarım sevgilerle büyüyen kadın, kendi ideal ailesine sahip olmak istemektedir. Yalnızdır. Erkek arkadaşından ayrıldığı için bir arayışa girer. Psikoloji yüksek lisans öğrencisi Mustafa’yla para karşılığı bir anlaşma yapar, hamile kalır. Sıkıntılı hamilelik sürecini Mustafa’nın ailesinin yanında yani Malatya’da bir köyde atlatmak zorunda kalmıştır. Köyde sağır, dilsiz olan ninesini yeni kaybetmiş olan küçük bir kızla yolları kesişen İlhan’ın hayatı bambaşka bir yöne çekilmeye başlar. Konuşmayı bile başaramayan Zel, İlhan’a bir anda bağlanır. İlhan’ın kullandığı parfüm ona ninesinin nergis kokusunu anımsatmaktadır. İlhan gerçek ve karşılıksız sevginin ne demek olduğunu Zel’den öğrenecektir.

Koku Filmi’nin Künyesi

Yapım: Zeytin Film Prodüksiyon

Yönetmen: Yasin Çetin, Barış Gördağ

Senaryo: Hazel Sevim Ünsal

Yönetmen Yasin Çetin’in Görüşü

Yönetmenlik yapmaya karar verdiğimde kendime koyduğum ilk kural, popüler kültürün dışında gerçek hayatı yansıtan hikayelere odaklanmam gerektiği idi. Okumanın ve araştırmanın bir külfet olarak görüldüğü çağda, biz hikaye anlatıcısı yönetmenlere ağırlığı kulak ardı edilmeyecek bir görev düşmektedir; madem toplum okumaktan kaçınıyor o halde izlediği şeyler öğretici ve gerçek olmalı. Bu yüzden filmlerin alt metni dolu olmak zorundadır zaten filmi film yapan temel şeylerden biri de budur. Koku filminde perde arkasında cahilliğe terk edilen bir insanlık savaşının mücadelesine yer veriyoruz. İleri kültür sermayesine sahip bir öğretim görevlisi ve kendini insanlardan soyutlamış bir çocuğun çatışması.

Modern toplum’un kişiye koyduğu sınırların tanınmadığı, Anadolu topraklarında ki bir köyde, İlhan’ın sınırlarını aştığı her yeniliğin onu korkuttuğu, ancak eksik kalan sevgisinin ise nasıl yoğrulduğunu anlatan bu hikayede, sevginin ancak sevgi tarafından doğurulduğunu izleyeceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler