Ana SayfaYaşamSağlıkHer Erkeğin Ortak Sorunu

İlgili Postlar

Her Erkeğin Ortak Sorunu

Neredeyse her erkek hayatında bir defa da olsa sertleşme sorunu yaşıyor. Bazı dönemler buna sebep olabiliyor. Sertleşme sorunu Her Erkeğin Ortak Sorunu

Cinsel işlevin (erkeğin sertleşme ve cinsel ilişki fonksiyonu), aile kurumunu bir arada tutan mutluluğun altında yatan sebeplerden birisi olduğunu unutmamak gerekir. Yani cinsel işlev problemi bir kişinin değil karı koca olarak iki kişinin sorunudur.

Sertleşme sorunu ile ilgili ve tedavi yönüne dayanan açıklamalarda bulunan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman şu sözleri sarfetti:

Cinsel fonksiyon bozukluklarını, cinsel cevap döngüsünü esas alarak tanımlamaktayız. Cinsel cevap döngüsünü ise; istek, uyarılma, orgazm ve çözülme olmak üzere dört evresi vardır. İşte “cinsel sorunlar” genel tanımı, bu evrelerin herhangi birindeki aksama ve problemi ifade eder. Erektil fonksiyon bozukluğu ya da halkımızın yaygın tercihiyle “iktidarsızlık” ise cinsel cevabın ikinci safhası olan uyarılma evresinde erkeklerde görülen aksamaların adıdır. Bu problemin toplumda yaygınlığı hakkında en sağlıklı rakamlar ABD’den alınmaktadır. Buna göre, 40-70 yaş arasındaki erkeklerde, %10 oranında tam sertleşme bozukluğu, %52 oranında ise değişik derecelerde erektil disfonksiyon mevcuttur. Bunların % 80 kadarı, organik/bedensel bir nedene bağlıdır. Toplumsal şartlar ve cinsellik kavramına toplumların yaklaşım farkı göz önüne alındığında, ülkemizde erektil disfonksiyon ve cinsel sorunların daha yüksek oranda olduğu, ancak bunların altında yatan psikolojik etmen yüzdesinin de hatırı sayılır bir rakama ulaştığı söylenebilir.

Sertleşme bozukluğu sebepleri:

  • Kalp-damar hastalıkları (hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi)
  • Şeker hastalığı
  • Omurilik travması
  • Ürolojik veya genel cerrahi müdahaleler (prostat kanseri, bağırsak kanseri, mesane tümörü ameliyatları gibi)
  • Depresyon-stress gibi psikolojik faktörler,
  • Daimi kullanılan bazı ilaçlar,
  • Sigara ve alkol kullanımı gibi sebepler en önemli hazırlayıcı etkenler olarak sayılabilir.

Tıbbi bir arayışa girmeden önce tavsiyeler:

Alkol ve sigaradan uzak durmak, stres ve anksiyete yaratan ortam ve olaylardan uzak durmak, bol hareket ve egzersiz yapmak, kilo vermek bu sorunun çözülmesine olanak sağlayabilir.

Mutluluk çubuğu ameliyatı çözüm sağlıyor

Açıklamalarına devam eden doktor şu sözlerle açıklamasını sürdürdü:

Ereksiyon sorunlarında ilk başvuru adresi kesinlikle bir “üroloji uzmanı” olmalıdır. Üroloji uzmanları olarak, yapacağımız hızlı ve basit testlerle rahatsızlığın sebepleri hakkında bir kanaat elde etmekteyiz. İlk olarak ağızdan alınan bazı ilaçlarla ya da eğer bunun faydası olmazsa penise iğne uygulayarak çözüm aramaktayız. Son çare olarak düşünülen penis protezi (mutluluk çubuğu) ameliyatına gitmeden önce ise, penise şok dalgası uygulaması şeklinde yapılan son derece zararsız ve kolay bir yöntemi de deneyebilmekteyiz. Ağrısız, acısız, ilaçsız, iğnesiz, anestezisiz ve yan etkisiz bu yöntemde hastaya 6-12 seans şok dalga tedavisi yapılmaktadır. Bu yöntem ile özellikle hafif-orta şiddetteki vakalarda %70’lere varan başarı sağlanır. Penis protezi takılması ameliyatı ise her türlü sertleşme bozukluğunda kesin çözüm sağlayan ve hangi yaşta olursa olsun cinsel aktivitenin devamına imkan veren son çaredir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler