Ana SayfaÜnlülerHer 10 kişiden 6'sı tanışma uygulamalarını kullanıyor! Peki neden?

İlgili Postlar

Her 10 kişiden 6’sı tanışma uygulamalarını kullanıyor! Peki neden?

İstanbul’da yapılan bir araştırmada her 10 kişiden 6’sının tanışma uygulaması kullandığı ortaya çıktı. İşte sebepleri ile dikkat çeken araştırmanın detayları.

İstanbul’da özel bir medya takip firması tarafından yapılan araştırmada tanışma uygulaması kullanım oranlarına yönelik farklı bir analiz gerçekleştirildi. Araştırmaya 18-50 yaş aralığındaki kişilerin katıldığı açıklanırken katılımcılardan yüzde 60’ı tanışma uygulamasını aktif olarak kullandığını söyledi.

Neden tanışma uygulamaları kullanıyor?

Bu istatistikler ile birlikte Türkiye bu alanda pek çok Avrupa ülkesini de gride bıraktı. Aralarında Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin bulunduğu listede Türkiye üstlerde yer alırken, kullanımın neden bu kadar yüksek olduğuna dair analizler de gerçekleştirildi.

Erkekler ve kadınlar arasında yüzde 13 oranında var bulunurken katılımcılar arasından uygulamaları kullanan erkeklerin oranı yüzde 67, kadınların oranı ise yüzde 54 olarak açıklandı. Ağırlıklı yaş ortalaması ise 25 ile 34. Yaş aralıklarına göre yoğun bir şekilde kullanılan uygulamalarda mobil kullanımın etkisi oldukça fazla.

Mobil uygulamalarla kullanım artıyor

Mobil kullanımın ve uygulama sayısının artması ile birlikte tanışma uygulamalarının kullanım oranları da artıyor. Yeni birisiyle tanışma noktasında internetin ve online platformların daha iyi olduğunu söyleyen kişi sayısında yükseliş görülürken son araştırma ile birlikte bu oran yüzde 30’a çıktı. Araştırmada önceki sonuçlara göre bu oranın artması oldukça dikkat çekti.

Karşılıklı çekim önemseniyor

Araştırmada ilk buluşma ile ilgili detaylara da yer verilirken ilk buluşmada en çok önemsenen detayın karşılıklı çekim olduğu söylendi. Yüzde 67 ile bu kriter öne çıkarken bu kriteri takip eden diğer unsurlar ise şöyle oldu;

  • Yüzde 65 eğitime önem verenlerin oranı
  • Yüzde 64 ortak ilgi alanları diyenlerin oranı
  • Yüzde 61 dış görünüş diyenlerin oranı
  • Yüzde 58 karşı cinste espri anlayışı arayanların oranı
  • Yüzde 47 giyim tarzına dikkat edenlerin oranı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler