Ana SayfaKimdirHazal Türesan Kimdir?

İlgili Postlar

Hazal Türesan Kimdir?

Oyuncu Hazal Türesan kimdir? “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinde “Yasemin” rolünü canlandıran oyuncu Hazal Türesan kimdir? Tatlı İntikam, Kara Para Aşk, Unutma Beni, Deniz Yıldızı gibi dizi filmlerde roller alan Hazal Türesan kimdir? Hazal Türesan kaç yaşındadır? Nerelidir? İşte; güzel oyuncu ile ilgili merak edilenler…

Hazal Türesan; 7 Mayıs 1985 yılında, Ankara’da doğmuştur. Güzel oyuncu; 1.70 cm boyunda, 51 kilo, mavi gözlü ve Boğa burcudur. Oyuncu Demet Evgar‘a olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Hazal Türesan, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezundur.

Hazal Türesan; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra birçok tiyatro oyununda roller almış ve başarılı oyunculuk performansıyla oldukça beğeni kazanmıştır.

2008 yılında, gündüz kuşağının günlük popüler dizi filmi “Unutma Beni” ile ilk kez TV oyunculuğuna adım atmıştır. Bu dizi filmde, sekiz sezon boyunca “Azra” karakteriyle rol almıştır. Sonraki yıl, yine “Deniz Yıldızı” adlı günlük gençlik dizisiyle oyunculuğuna devam etmiştir.

2014 yılında yayınlanan ve başrollerini Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek, Nebahat Çehre, Erkan Can’ın paylaştığı “Kara Para Aşk” dizisinde, 2 sezon boyunca rol almıştır. Bu dizide canlandırdığı karakterle, izleyicilerin büyük beğenisini toplamış ve daha çok tanınan bir isim olmuştur. Yine aynı yıl “Bir Don Juan Öldürmek” adlı sinema filmi ile ilk kez beyaz perdeye adım atmıştır. 2017 yılı mart ayında, Star TV’de yayınlanmaya başlayan “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisindeki “Yasemin” rolüyle de TV oyunculuğundaki popülerliğini artırmıştır.

Güzel oyuncu; babasını kanserden kaybettiği dönemde, rol aldığı dizi filmler sayesinde ayakta durduğunu belirtmektedir. Hazal Türesan; tiyatro, dizi ve sinema filmi oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır.

Hazal Türesan Çalışmaları



Bugün Doğan Ünlüler

Rol Aldığı Dizi Filmler

  • Fazilet Hanım ve Kızları (2017-2018-Yasemin-Star TV)
  • Tatlı İntikam (2016-Başak-Kanal D)
  • Kara Para Aşk (2014-2 Sezon Boyunca-Aslı Denizer-ATV)
  • Yeniden Başla (2011-Helen-TRT1)
  • Deniz Yıldızı (2009)
  • Unutma Beni (2008-2015-8 Sezon boyunca-Azra)

Rol Aldığı Sinema Filmleri

  • Sol Şerit (2015-Zeynep)
  • Bir Don Juan Öldürmek (2014)

Tiyatro Çalışmaları

Çöplük, Soytarılar Okulu, Kuşlar, İçerdekiler, Nar, Azizname

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler