Ana SayfaKimdirHasan Cihat Örter Kimdir?

İlgili Postlar

Hasan Cihat Örter Kimdir?

Besteci, yazar ve aranjör Hasan Cihat Örter kimdir? Hasan Cihat Örter kaç yaşında? Hasan Cihat Örter aslen nereli? Hasan Cihat Örter hangi burç? Hasan Cihat Örter hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Hasan Cihat Örter Kaç Yaşında? Hasan Cihat Örter Aslen Nereli? Hasan Cihat Örter Hangi Burç?

Hasan Cihat Örter, 24 Ekim 1958 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Hasan Cihat Örter, Akrep burcudur.

Hasan Cihat Örter Kimdir?

Hasan Cihat Örter üniversiteye kadar eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Müzikle çok küçük yaşlarda tanışan Hasan Cihat Örterhenüz 5 yaşındayken klasik gitarla tanışmış ve ilk ciddi müzik eğitimini 7 yaşında Prof. Antonio Duemesitch’den almaya başlamıştır. Bu esnada jazz gitarla da tanışan Hasan Cihat Örter, 12 yaşında bir orkestrada çalmaya başlayarak profesyonel müzik hayatına adım atmıştır.

Liseden mevzun olduktan sonra “Boston Üniversitesi Breklee Müzik Akademisi”nden burs kazanarak Amerika’ya giden Hasan Cihat Örter, kompozisyon ve armoni derslerini tamamlamış ve dört senelik bölümden iki sene içerisinde üstün başarı derecesiyle mevzun olmuştur. Ardından Prof, Gordon Delemon’un öğrencisi olarak Belçika’ya giden Hasan Cihat Örter, “Belçika Kraliyet Liege Konservatuvarı”nda yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı rektörlükleri tarafından ” Müziğe hizmet eden öncü büyüklerimiz” ödülüne layık görülen Hasan Cihat Örter tezlerini de bir kitap haline getirmiştir.

Askerlik için Türkiye’ye dönen Hasan Cihat Örter, askerlikten döndükten sonra kendi ülkesinde stüdyo kurmuş ve festival ve Eurovision Orkestraları’nı bu stüdyoda hazırlamış, reklam ve tiyatro müzikleri bestelemiştir. 1989 senesinde kurulan Kent Orkestrası’na kadrolu sanatçı olarak giren Hasan Cihat Örter 8 sene boyunca bu orkestra ile sahne almış sonrasında kendi isteği ile ayrılmıştır.

1974 senesinde Ahmet Kurtaran’ın Ricası üzerine “Modern Folk Üçlüsü” grubunun bir parçası olmayı kabul eden Hasan Cihat Örter, Türkiye’de Harbiye Açık Hava Konserleri’nden yurt dışında Uluslararası Festivallere kadar pek çok projede bu grupla sahne almıştır.

Kıbrıs 1. Girne Altın Zeytin yarışmasında 1. olan Hasan Cihat Örter, dünyanın en büyük plak şirketi olan E.M.I’nun Klasik Kataloğu’na girerek Altın Plak almıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler