Ana SayfaKimdirHakan Peker kimdir?

İlgili Postlar

Hakan Peker kimdir?

Genç görünümü ile sık sık gündeme gelen ünlü şarkıcı Hakan Peker kimdir? Hakan Peker nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü bir isim haline geldi, kariyerinde hangi çalışmaları gerçekleştirdi? Hakan Peker hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Her şey haberimizde…

Hakan Peker, 5 Şubat 1963 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Dört çocuklu bir ailenin oğlu olan Peker’in Zafer, Funda ve Ebru isimli kardeşleri var. Şimdilerde ünlü bir şarkıcı olan Hakan Peker, çocukluk yıllarından beri dansa ilgi duyuyordu. Hatta, gençlik yılları neredeyse diskolarda dans ederek geçti. Profesyonel dansçılık da yapan Hakan Peker, Seyyal Taner ve Deniz Erkanat’ın dansçısı oldu. Bir dönem kendi dans grubunu kurdu ve Hakan Peker Dans Grubu olarak TRT’nin eğlence programlarında ve çeşitli yurt içi yurt dışı konser organizasyonlarında görev aldı.

Dansçılıktaki başarısının yanı sıra, müzik kariyerinde de önemli adımlar atmıştır. İlk albümü “Bir Efsane”yi 1989 yılında çıkaran Hakan Peker, ilk albümü ile büyük bir çıkış yakalamasının ardından çok sayıda albüm çalışması ile müzik sektörünün önemli isimlerinden biri olmuştur. Hatta, Kral TV müzik ödüllerinin en çok ödül kazanan isimlerindendir.

1990 yılında “Peker Müzik” şirketini kuran Hakan Peker, hem kendi albümlerini çıkarmaya devam etti, hem de yeni seslerin müzik sektörüne kazandırılmasına destek oldu. Burak Kut, Zafer Peker, Özlem Tekin, Ali Güven ve Erhan Güleryüz gibi isimler, ilk albümlerini Hakan Peker’in desteği ile çıkarmışlardır.

Ünlü şarkıcı Hakan Peker, sık sık yaşına göre çok genç görünmesi ile magazin gündeminde haberlere konu oluyor.

Hakan Peker, yıllardır POPSAV başkanlığı yapıyor.

Şarkılarını kendisi besteleyen ünlü şarkıcı Hakan Peker, bugüne kadar tam 17 albüm çıkardı.

Hakan Peker’in albümleri:

Bir Efsane (Nisan 1989)

Camdan Cama (Mart 1990)

Düş ve Fantezi (Eylül 1990)

Hey Corç (Seni Unutmalı)

(14 Ağustos 1991)

Amma Velakin (Kasım 1993)

Yıllardan Sora (1994)

Ateşini Yolla (1995)

Hakan Peker (8 Haziran 1995)

Salına Salına (Temmuz 1997)

Dünden Bugüne Hakan Peker (Aralık 1998)

İlla ki (16 Şubat 2000)

Canım İstedi (28 Ekim 2001)

Aşk Bana Lazım (Mayıs 2003)

Taş Gibi (Temmuz 2004)

Yak Beni (1 Eylül 2004)

Gece Gözlüm (21 Temmuz 2006)

Karamela (4 Temmuz 2011)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler